Tuulilasi

Luonnoskuvat julki: Tipparellusta täyssähköinen versio – muotoilu lähes ennallaan

Luonnoskuvat julki: Tipparellusta täyssähköinen versio – muotoilu lähes ennallaan
Legendaarinen vuosina 1961-1994 valmistettu alkuperäinen Renault 4 eli kansankielellä Tipparellu myi maailmalla aikanaan peräti kahdeksan miljoonaa kappaletta. Se onkin yksi Renaultin kaikkien aikojen myyntimenestyksistä. Nyt Renault tekee autosta täyssähköisen version.
Julkaistu: 26.5.2021

Alkuperäinen Tipparellu.

Hollantilainen Autovisie julkaisi tulevan auton luonnoskuvat. Auto tehdään samalle CMF-B-alustarakenteelle kuin Renault 5, josta on nähty vasta konseptiversio. Lehden mukaan tämä tarkoittanee sitä, että autoon tulee kaksi sähkömoottoria ja neliveto. Toimintamatkaksi arvellaan hieman yli 300 kilometriä.

Kuvien perusteella täyssähköisen SUV:n ohjaamo on korkeammalla kuin alkuperäisessä versiossa, mutta laatikkomainen muoto on säilytetty. Koska auton arvellaan tulevan tuotantoon vuosihaarukassa 2023-2025, saattaa ulkonäkö vielä hieman modernisoitua näistä luonnoksista.

Aiemmin tänä vuonna Renault kertoi, että se suunnittelee julkistavansa kaikkiaan 14 uutta mallia vuoteen 2025 mennessä, niistä seitsemän tulee olemaan täyssähköisiä.

8 kommenttia