Lucid Motors Air on ensimmäinen todellinen Teslan kaltainen Tesla-haastaja
Autot ja liikenne
Lucid Motors Air on ensimmäinen todellinen Teslan kaltainen Tesla-haastaja
Piilaaksossa päämajaansa pitävä ja start-uppina aloittanut Lucid Motors on julkistanut ensimmäisen täyssähköautonsa prototyypin Airin, joka lyö tiskiin vakuuttavat lukemat.
Julkaistu 15.12.2016
Tuulilasi

Lucid Motors tunnettiin aiemmin nimellä Atieva, mutta yritys muutti nimensä vasta aivan äskettäin Lucidiksi. Atieva muistetaan hurjasta Mercedes-Benz Vito -pakettiautosta, jonka Atieva oli muuntanut täyssähköiseksi. Tuolloin Viano lennähti 0–100 km/h peräti 2,7 sekunnissa.

Lucid Motors on puolestaan sähköautomarkkinoille pyrkivä start-up-yritys, joka haluaa toden teolla haastaa Teslan. Lucidilla on lukuisia sähköautojen akkuihin liittyviä patentteja ja merkin omien sanojen mukaan sen akkuteknologia on maailman huippuluokkaa. Lucidin kovia väitteitä tukee se, että merkin toimintaa vetää Teslan entinen varatoimitusjohtaja ja Model S:n pääkehitysinsinööri Peter Rawlinson.

Nyt julkistettu Air on luksusautoluokkaan tarkoitettu isokokoinen sähköauto, joka vakuuttaa sekä huimalla suorituskyvyllään että hurjalla toimintamatkallaan. Lucid Motorsin mukaan Airin akuston kapasiteetti on maksimissaan peräti 130 kWh! Tämä on peräti 30 kWh enemmän, mihin Tesla on toistaiseksi pystynyt. Airin perusmallissa on tarjolla 100 kWh akusto, joka vastaa Teslan nykyisiä huippumalleja. Akut on kehitetty yhteistyössä korealaisen Samsung SDI:n kanssa.

Hurjan 130 kWh akuston turvin Lucid Motors lupailee Airilleen peräti 400 mailin eli noin 640 kilometrin toimintamatkaa. Lisäksi Lucid Motors on asentanut Airiin kaksi 600-hevosvoimaista sähkömoottoria, joiden yhteisteho on noin 1000 hevosvoiman luokkaa. Tämän turvin Air kiihtyy 0–100 km/h 2,5 sekunnissa.

Air hinta Yhdysvalloissa tulee olemaan reilusti yli 100 000 dollaria. Sen valmistus pyritään aloittamaan vuoden 2018 lopussa merkin Arizonaan rakennettavassa tehtaassa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, tuleeko Lucidista vain tähdenlento, vai saako yritys väitteillensä katetta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »