Lontoon parhaat gastropubit
Matkailu
Lontoon parhaat gastropubit
Lontoon gastropubit ovat omaa luokkaansa: tunnelmallisia pubeja, jotka tarjoavat loistavia makuja edullisesti. Valitsimme kuusi varmaa paikkaa suosituilta alueilta.
Julkaistu 25.3.2015
Mondo

THE DRAPERS ARMS

MIKÄ The Drapers Armsissa on kaikki kohdallaan: vanhan rakennuksen kauniit ja rennot tilat, huippuruoka, huolella tehty palvelu. "Me haluamme tarjota ihmisille ensisijaisesti hyvän pubin – ja lisäksi vilpittömästi ja taidolla tehtyä ruokaa", sanoo omistaja Nick Gibson. Vaikkapa niin yksinkertainen annos kuin grillatut sardiinit saa täällä pähkäilemään, miten sardiineista voi tehdä näin raikkaita. "Ruuan on oltava kokeille hauskaa laittaa, tunne näkyy annoksissa", Gibson miettii. Nimensä Drapers Arms saa historiasta: kadulla on toiminut verhoilijoita. Jotakin ajatonta pubissa on vieläkin - siitä haluaisi tehdä kantapaikkansa, jossa voisi syödä usein. Islingtonin seutu ja läheisen Angelin korttelit ovat Pohjois-Lontoon tunnelmallisia asuinalueita, joissa on pubeja ja baareja ja kiva kävellä.

MAISTA AINAKIN TÄTÄ Ruokalista ilahduttaa myös kasvissyöjiä. Lihan ystäville on perinneherkku: pubin Scotch Eggs on valittu jo pari kertaa Lontoon parhaaksi versioksi klassisista skottilaisista munista (keitetty muna kiedotaan makkaraan ja leivityskuoreen ja uppopaistetaan). Pääruuat 14-20 e, lisukkeet erikseen.

44 Barnsbury Street. thedrapersarms.com

The Orange -pubin yläkerrassa on ruokasali.
THE ORANGE

MIKÄ Vaaleita sävyjä, mukava takkatuli, kivoja kalusteita. The Orangen alakerran pubinpuoli toimii pistäytymispaikkana kelle vain, mutta ravintola on selvästi suunniteltu alueella liikkuvalle tyylitietoiselle, vauraalle väelle. "Lontoon suurin ruokatrendien muutos on sama kuin muuallakin: fine dining on menossa pois, casual yleistyy koko ajan", sanoo Phil Wilson, The Orangen keittiömestari. Ilmiö näkyy katuruokamuodin lisäksi gastropubien suosiossa. The Orange tarjoaa brittiläisiä pubiperinteitä kansainvälisellä kiepautuksella: tarjolla on vaikka skottilaisia kampasimpukoita grillatun chorizon kanssa – ja ne sulavat suussa. Listalla on tuhteja uuniruokia ja avotulella paistettuja pitsoja, mutta myös kevyempää. Belgravian hienostokortteleissa sijaitsevan pubin arkilounailla istuu maailman suuryritysten väkeä. Täällä on hyvä aterioida, jos shoppailee Elizabeth Streetin tai Pimlico Roadin putiikeissa tai käy Saatchi Galleryn näyttelyissä. Yläkerrassa on myös designhotellihuoneita.

MAISTA AINAKIN TÄTÄ 28 päivää kuivatettu Rose County Farmin välikyljys ranskalaisten, tomaattien ja pippurikastikkeen kera. Tai mikä tahansa erinomaisista pitsoista. Pääruuat 10-27 e.

 37 Pimlico Roadtheorange.co.uk

The Old Red Cowsta saa pienpanimoiden oluita.
THE OLD RED COW

MIKÄ "Kummallisin asiakas ikinä oli mies, joka ilmestyi ovelle sairaalan kaavussa. Hän kuljetti mukanaan tiputuspussia, josta valui nestettä hänen sisälleen. Hän pyysi saisiko olutta. Minun oli pakko vastata, että kuule kaveri, sinulle ei saisi varmaan tarjoilla. Hän kirosi hiljaa ja lähti pois. Silloin me näimme hänen takamuksensa. Tyyppi oli kaavun alla täysin alasti." Keittiömestari Rob McMillan räjähtää nauramaan tarinalleen. The Old Red Cow -pubissa Cityn ytimessä, Barbican-kulttuurikeskuksen ja St Paulsin katedraalin lähettyvillä, piisaa leppoisaa tunnelmaa. Riittää myös erinomaista ruokaa: listalla on mereneläviä, lihaa ja loistavia hampurilaisia. Lisäksi on tasokkaampi bespoke-menyy, josta voi etukäteen tilata vaikka seurueen kanssa jaettavan, ronskin tyylikkäästi esille laitetun paistin tai kalan. Alati vaihtuvien oluiden listaa uusitaan liitutaululle tuon tuosta.

MAISTA AINAKIN TÄTÄ Lounaaksi paikan tuhti laatuhampurilainen. Illalliselle jokin bespoke-menyyn isoista aterioista. Pääruuat 13–27 e, lisukkeet erikseen, bespoke-ateriat koon ja ainesten mukaan.

71-73 Long Lane. theoldredcow.com

The Bull & Lastin sisustus on täynnä eläintrofeita.

THE BULL AND LAST

MIKÄ The Bull & Lastia kehuvat Lontoon muidenkin gastropubien pitäjät: hyvällä hengellä isännöity aito pubi. Se nousee säännöllisesti ruokalehtien äänestyksissä kärkisijoille, esimerkiksi kaupungin parhaasta sunnuntailounaasta. Kaikki ruokailijat aloittavat maistamalla jotakin olutta pubin laajasta valikoimasta – moni lontoolaispubi on sidottu yhden tai kahden panimon tuotteisiin, mutta ei Bull & Last. Ruokalistalla on aina oltava perinteikkäitä pubiannoksia, kertoo toinen isännistä, Ollie Pudney. "Emme voi ottaa listalta pois fish & chipsiä, asiakkaat kapinoisivat."

Hittiannoksiin kuuluvat fish board ja charcuterie board, tarjoilulankulle esille pannut annokset mereneläviä tai lihaa. Pubin tunnelma on rento: seiniltä katsovat eläinten täytetyt päät, keittiössä saattaa soida hip hop ja koirat ovat paikkaan tervetulleita. "Me pidämme tätä siksi, että asiakkailla ja meillä olisi elämässä hauskaa", sanoo Pudney. The Bull & Last sijaitsee Hampsteadin lähellä Highgatessa, joka on kuin vaurauden koristama kylä suuren Hampstead Heath -puiston laidalla. Lähellä on taidegallerioita sekä kaunis ja kuuluisa Highgaten hautausmaa, jonne järjestetään opastettuja kierroksia. Kesäisin pubista voi ostaa eväskorin Heathin puistokävelyille.

MAISTA AINAKIN TÄTÄ Perinteinen, lihapitoinen Sunday roast on paikan suurin valtti. Kokeile myös possunposkea melonin kera. Pääruuat 10-30 e, lisukkeet erikseen. 168 Highgate Road. thebullandlast.co.uk 

The Anchor and Hopen ankankoipiconfit.
THE ANCHOR AND HOPE

MIKÄ Ilmeeltään The Anchor & Hope on vaisu, mutta odota kunnes saat ruokaa eteesi. Moni yllättyy: tämä on näin hyvää! Ruokalistoja hiotaankin koko ajan, kertoo pubin vetäjä Sam Gleeson. "Kun ostamme lihaa, yritämme ostaa koko eläimen, tai ainakin puolikkaan, ja käyttää siitä mahdollisimman paljon." Päivän lista on runsas, maut hienostuneita ja täyteläisiä. Michelin-oppaassa paikka saa Bib Gourmand -merkinnän, joka tarkoittaa edullista laaturuokaa. Lontoon ainoa Michelin-tähden saanut gastropubi Harwood Arms päihittää Anchor & Hopen tiloillaan ja hienostuneella otteellaan, mutta se on melko syrjässä Fulhamissa. Suosittu Anchor & Hope sijaitsee Southwarkissa lähellä kahta teatteria, Old Viciä ja Young Viciä. Asiakkaissa saattaa tuurilla bongata tähtiäkin: Old Vicin taiteellinen johtaja on Kevin Spacey ja näyttämöllä voi nyt nähdä vaikka Kristin Scott Thomasin.

MAISTA AINAKIN TÄTÄ Kehuja saavat niin lihat, merenelävät kuin kasvisannokset. Jos jälkkäreissä on vanilja-juustokakku vadelmilla, ota: se on järkyttävän hyvää. Pääruuat 20-30 e, lisukkeet erikseen.

Itä-Lontoon muodikas tulokas: The Culpeper.
THE CULPEPER

MIKÄ Avarassa tilassa seisoo pienten pöytien lisäksi pitkä yhteispöytä. Seinillä on Lontoon metroasemien entisiä keramiikkalaattoja, valaisimet ovat tummaa, teollista tyyliä. Oluista löytyy ulkomaisia trendimerkkejä. Tästä kaikesta on perinteinen pubi kaukana, ja The Culpeper avautuikin äskettäin houkuttelemaan Itä-Lontoon hipstereitä. Brittiläinen ruokakriitikko Jay Rayner kehaisi paikan ruokia heti. Pubin erikoisuus on kattoterassi, jossa on pieni puutarha. Siellä kasvatetaan vihanneksia ja maustekasveja sekä pidetään erilaisia tilaisuuksia – keittiö lupaa, että ravintolan kaikissa annoksissa on ainakin ripaus omalta katolta. Ruuat ovat enimmäkseen keveitä, ja pääruuissa brittikeittiö kohtaa vaikutteita Ranskasta ja vaikkapa Lähi-idästä. Palvelu voi monien muotipaikkojen tapaan olla vähän hidasta. The Culpeper sopii mukavalle lounaalle tai illalliselle, kun pyörii Spitalfieldsissa ja Shoreditchissa, jotka ovat baareineen, gallerioineen ja putiikkeineen Itä-Lontoon rosoisia trendikulmia.

MAISTA AINAKIN TÄTÄ Brittityylinen piiras on täällä mukavan kevyt, siinä on taikinakuori vain päällä. Sunnuntaina brunssi. Pääruuat 12-18 e, lisukkeet erikseen.

40 Commercial St. theculpeper.com

Kommentoi »