Loistavat viskibaarit
Matkailu
Loistavat viskibaarit
Viski on syksyn puhutuin juoma Suomessa. Ruisviskitislaamo Kyrö Distilleryn perustaja Miika Lipiäinen paljastaa omat suosikkiviskibaarinsa maailmalta.
Julkaistu 2.12.2014
Mondo

Missä kannattaa maailmalla maistella laatuviskejä? Viskitislaamo Kyrö Distilleryn perustajan Miika Lipiäisen suosikit.

Tokio, Japani

Japanilaiseen kulttuuriin kuuluu, että yhteen asiaan keskitytään kiihkeästi. Se näkyy loistavina viskeinä. Shot Bar Zoetropessa (7-10-14 Nishi Shinjuku) paikallisten viskien valikoima on vertaansa vailla. Pieni baari on hieman piilossa kolmannessa kerroksessa huomaamattoman oven takana. Suosittelen Ichiro’s malt -brändin Cards-sarjan viskiä. Yksi vanhimmista japanilaisista viskitislaaja­suvuista nimesi kerran kunkin tynnyrin pelikortin mukaan, ja muutamaa niistä on vielä jäljellä. Oma suosikkini oli ruutukuningas.

Kutchan, Japani

Talvella kannattaa napata halvat lennot Osakaan ja jatkaa sieltä Hokkaidoon laskettelemaan. Elämäni mielettömin laskettelukokemus huipentui, kun piipahdin Bar Gyu + -baarissa (167-21 Yamada). Hauska sisäänkäynti on tehty vanhasta jääkaapinovesta. Kanadalais-japanilaisen omistajapariskunnan whisky sour on maistamisen arvoinen, etenkin kun sen tilaa Karuizawa-tislaamon viskillä. Baari aikoo ottaa valikoimiinsa myös meidän viskiämme.

Lontoo, Englanti

The Whisky Exchange (1 Bank End) on baarin lisäksi valtava alkoholimyymälä. Laajasta tarjonnasta huolimatta viskejä kannattaa maistella kerralla korkeintaan viittä, jotta makuun pystyy keskittymään. Osta lähtiessä mukaan pullo skottilaista single malt -viskiä suoraan tynnyristä.

New York, Yhdysvallat

Brooklyniläisessä Char no 4:ssa (196 Smith Street) on paljon amerikkalaisten pientislaamojen viskejä. Itse tilaan täällä teksasilaisen Balcones-tislaamon viskejä, joissa on röyhkeästi uudistettu makuja.

Kommentoi »