Linnan juhlat 2022: Apu seurasi lääkäri- ja hoitaja -pariskunnan ensimmäistä itsenäisyyspäivää presidentin vastaanotolla – kuvat
Puheenaiheet
Linnan juhlat 2022: Apu seurasi lääkäri- ja hoitaja -pariskunnan ensimmäistä itsenäisyyspäivää presidentin vastaanotolla – kuvat
Katso upea kuvakavalkadi Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolta. Ensimmäistä kertaa Linnaan kutsutut sote-ammattilaiset Anna-Maija Korhonen ja Jyri Usvaranta viettivät ikimuistoisen illan.
Julkaistu 7.12.2022
Apu

Apu seurasi HUS:in osastonylilääkäri Anna-Maija Korhosen ja hänen puolisonsa, sairaanhoitaja Jyri Usvarannan ensimmäistä vierailua Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Valmistautuminen alkoi kampaus- ja meikkisessiolla Raili Hulkkosen Puuterihuoneella, jonka jälkeen pariskunta vetäytyi Helsingin keskustan hotellihuoneeseen pukeutumaan.

Kunnes vihdoin koitti aika lähteä Linnaan.

Anna-Maija osti paljettipukunsa erityisesti tätä tilaisuutta varten Stockmannilta. – Helmaa piti hieman lyhentää ompelijalla. Ota napakka ote ja vedä vetoketju ylös. Jos puku repeää, tietää kenellä on hengenlähtö lähellä, Anna-Maija ohjeisti huumorilla Jyriä.

Jyri vuokrasi Linnaa varten frakin.
Anna-Maija tarkisti, että rusetti on suorassa.

Kun Jyri huomasi vuosi sitten, että työpaikan postilokeroon oli tullut kutsu Tasavallan presidentin kansliasta, hän puhkesi kyyneliin. Tänä vuonna pariskunta pääsi vihdoin Linnaan. – Kädet tärisivät ja itkin kun soitin Anna-Maijalle, se oli niin iso juttu. Kyllä tunnustus tuntuu hienolta ja kutsu tuli yllätyksenä. Tuli ylpeä fiilis.

Jyri tarkistaa, että Anna-Maijan korkokengät ovat kiinni kunnolla. – Kengät ovat hyvälestiset tanssikengät. Harrastan latinalaisia tansseja.
Etukäteen pariskuntaa jännitti eniten presidenttiparin kättely.

– Toivotimme hyvää itsenäisyyspäivää ja kameroita oli ympärillä varmaan 50, Anna-Maija kuvaili kättelyn tunnelmia.

Anna-Maija ja Jyri maistavat kuuluisaa Linnan boolia.
– Booli maistuu hieman mausteiselta ja vahvalle, Jyri ja Anna-Maija arvioivat.
Linnassa Anna-Maija ja Jyri tapasivat HUS:in kollegansa, sairaanhoitaja Anna-Liisa Kinnusen (vas.) ja apulaisosastonhoitaja Susan Laineen (oik.). – Kutsu lämmitti todella paljon. Jenni Haukio sanoi kättelyssä minulle, että kiitos työstäsi, Susan Laine kertoi.

Valtiosalin musiikista vastasivat Kaartin soittokunta ja Kaartin Combo solistinaan Maria Lund. Anna-Maija ja Jyri kävivät myös pyörähtämässä tanssilattialla.
Tunnelma Linnassa oli tiivis. – Ensivaikutelmani on, että tämä on aika kuuma sokkeloinen rakennus. Puvut ovat olleet todella upeita ja tunnelma aivan mahtava, Anna-Maija ihaili.
Anna-Maija, Jyri, Anna-Liisa Kinnunen ja Susan Laine kävivät tervehtimässä illan aikana pääministeri Sanna Marinia.
– Esittäydyimme ja juttelimme, että olimme keväällä 2020 pahimpaan korona-aikaan kaikki samassa sopassa. Marin myös esitti kiitoksensa, terveysalan eturintamassa työskennellyt nelikko summasi keskustelun.
Kuopion teho-osaston Laura Sutinen ja Timo Sutinen Kuopion päivystyksestä vaihtoivat kuulumisia Anna-Maijan ja Jyrin kanssa.

Anna-Maija, Jyri, Anna-Liisa Kinnunen ja Susan Laine vaihtoivat muutaman sanasen myös arkkiatri Risto Pelkosen kanssa.
– Kohtaamiset ovat olleet todella mielenkiintoisia. Puhuimme arkkiatrin kanssa tehohoidosta ja siitä mistä tehohoito on saanut alkunsa. Hänhän on meidän ammattikuntamme vanhimpia.

Kommentoi »