Tuulilasi

Lamborghinin toimitusjohtaja lähtemässä – tilalle Räikköselle tuttu mies


Automotive News Europe on saanut selville, että Lamborghinin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann olisi siirtymässä VW-konsernissa muihin tehtäviin.
Teksti Max Lange
Kuvat Lamborghini

Legendaarinen italialainen automerkki Lamborghini on menestynyt erinomaisesti Winkelmannin hallintokauden aikana. Merkki on kasvattanut huomattavasti myyntiään ja myös kasvattanut mallivalikoimaansa. Lamborghinin omistaa VW Groupin premium-haara Audi.

Viime vuonna Lamborghinin möi 2 530 autoa, mikä on peräti 19 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. Tänä vuonna myynnin uskotaan parantuneen entisestään.

Automotive News Europelle puhuneet lähteet kertoivat, että Winkelmannin tilalle toimitusjohtajan paikalle olisi tulossa Stefano Domenicali, joka toimi pitkään mm. Ferrarin F1-tallin tallipäällikkönä. Esimerkiksi Stefano Domenicali toimi Kimi Räikkösen tallipäällikkönä Ferrarilla.

Domenicali lähti Ferrarilta hieman yllättäen keväällä 2014, jolloin hänet korvasi F1-tallissa Marco Mattiacci. Domenicali siirtyi myöhemmin samana vuonna Audille, jossa hänen kerrotaan huhujen mukaan olleen järjestämässä Audin tuloa Formula ykkösiin. Suunnitelmissa oli ostaa Red Bullin F1-talli, mutta se kariutui VW:n päästöskandaaliin.

Lamborghini ei ole virallisesti vahvistanut nimitysuutisia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.12.2015