Tuulilasi

Lamborghini hylkii sähköautoja: ”Ei sovi brändiimme”

Lamborghini hylkii sähköautoja: ”Ei sovi brändiimme”
Vaikka monet kilpailijat luottavat sähkömoottoriteknologiaan, Lamborghini ui vastavirtaan. Sähköistyminen ei yhtiön mukaan istu sen brändiin.
Julkaistu: 12.3.2018

Lamborghinin tekninen johtaja Maurizio Reggiani kertoi Geneven autonäyttelyssä, että se on tutkinut tarkkaan Porschen sähköautoalustaa, muttei ole tyytyväinen sen tarjoamaan suorituskykyyn.

”Meillä on paljon uusia teknologiavaihtoehtoja Volkswagen Groupin sisällä. On keksittävä, mikä on meille paras ja hyödyllisin vaihtoehto. Sähköisyys ei vain tällä hetkellä ole kaltaisellemme urheiluautovalmistajalle sopiva, siinä on niin paljon kysymyksiä, joihin ei ole vielä vastauksia”, Reggiani kertoi.

”Lamborghinin suorituskykyvaatimukset eivät osu yksiin sen kanssa, mitä sähkö- ja akkuteknologia tällä hetkellä tarjoaa. Yksi asia on akustot, ne eivät korkeutensa vuoksi sovi superurheiluautoihin. Se muuttaisi auton painopistettä liiaksi, joten emme usko huippunopeuden nousevan kuin 260-270 km/h.”

Ja se ei Reggianin mukaan Lamborghinille riitä.

”Superurheiluaton on pystyttävä rikkomaan 300 km/h rajapyykki. Se on brändimme strategian mukaista, joten siksi emme koe sähköisen teknologian soveltuvan Lamborghinille.”

Kommentoi »