Tuulilasi

Lähde: Teslan Euroopan tehtaan valmistuminen myöhästyy rajusti

Lähde: Teslan Euroopan tehtaan valmistuminen myöhästyy rajusti
Automobilewochen lähteen mukaan Teslan Berliinin lähelle tuleva tehdas ei tule valmistumaan lähellekään aikataulussa. Tehdas oli tarkoitus vihkiä käyttöön jo ensi kesänä.
Julkaistu: 12.2.2021
Lähteen mukaan työmaalla ei ole vielä edes kriittisimmät rakennukset pystyssä. Tesla ei ole myöskään vielä toimittanut kaikkia tarvittavia asiakirjoja paikallisviranomaisille.
Tehtaassa pitäisi aloittaa Model Y:n valmistus heinäkuussa, kapasiteettitavoite on 500 000 autoa vuodessa. Tehtaassa on tarkoitus rakentaa myös Model 3:a sekä mahdollisesti Euroopan markkinoille suunniteltavaa uutta hatchbackia.
Tesla on informoinut Yhdysvaltain arvopaperi ja pörssikomissiota, että sillä ei ole kuin rajoitetusti kokemusta autojenvalmistamisesta muualla kuin Fremontin tehtaallaan Kaliforniassa. Tesla ilmoitti myös, että aikataulussa ei välttämättä pysytä erilaisten lupa-asioiden viivästymisen, toimitusketjujen rajoitusten, työväen palkkaamisen ja ylipäätään tehtaan laadukkaaseen kuntoon saattamisen hankaluuden vuoksi.
Jokin aika sitten Business Insider uutisoi, että Tesla olisi saamassa Saksan valtiolla tehtaansa akkutuotantoon jopa miljardi euroa tukea. Saksan valtiovarainministeriön edustaja kuitenkin kertoi Automobilewochelle, ettei mistään rahoituksesta ole tehty päätöksiä.
3 kommenttia