Tuulilasi

Kuudennen sukupolven VW Polo nyt Suomessa

1

Kuudennen sukupolven Volkswagen Polo jatkaa mallin menestystarinaa. Täysin uuden Volkswagen Polon trendikäs muotoilu tekee autosta entistä urheilullisemman, karismaattisemman ja siten ainutlaatuisen koko Volkswagenin mallistossa.
Kuvat VW

Suomessa ennakkomyynti alkaa 1,0-litran bensiinimoottoreilla teholuokissa 55 kW (75 hv) ja 70 kW (95 hv). Volkswagen Polo 1,0 TSI 70 kW (95 hv) manuaalivaihteistolla varustetun mallin yhdistetty kulutus on 4,4 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 101 g/km.

Uusi Volkswagen Polo on suurin Polo koskaan ja tarjoaa luokkansa suurimmat tilat. Polo on 4 053 mm pitkä ja akseliväli on 94 mm pidempi edelliseen malliin verrattuna. Tavaratila on kasvanut 280 litrasta 351 litraan.  Volkswagen Polo on rakennettu Volkswagen-konsernin uudelle MQB A0 -alustarakenteelle. Uusi Volkswagen Polo on aina neliovinen.

Suomen maahantuontiohjelmassa on neljä bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria teholuokissa 55 kW (75 hv)–147 kW (200 hv). Bensiinimoottorivalikoimaan kuuluu myös jo Volkswagen Golfista tuttu 1,5 TSI EVO 110 kW (150 hv) -moottori, joka saapuu Suomeen myöhemmin vuonna 2018. Huippuversio on puolestaan 2,0 TSI 147 kW (200 hv) GTI -malli, jonka vaihteistona toimii kuusivaihteinen DSG-automaattivaihteisto.

Uusi Polo astuu uuteen luokkaan myös teknologisesti. Uusi Volkswagen Polo tarjoaa laajan valikoiman kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Trendline-varustelun vakiovarusteita ovat mm. halogeeniajovalot led-päiväajovaloilla, ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella, Start-Stop automatiikka, Climatic-ilmastointi ja Radio Composition Colour 6,5” värinäyttö. Lisävarusteina saatavilla on mm. led-ajovalot, mukautuva vakionopeudensäädin, pysäköintiavustin Park Assist ja kuolleesta kulmasta varoittava katvealueen varoitin Blind Spot Detection sekä navigointijärjestelmä Discover Media 8” kosketusvärinäytöllä. Uusi Volkswagen Polo on myös ensimmäinen Volkswagen-malli, johon on saatavilla toisen sukupolven digitaalinen mittaristo Active Info Display. Uusi 10,25” digitaalinen mittaristo on vakiovaruste Highline ja GTI -varustelutasoissa.

Varustelutasot ovat Trendline, Comfortline, Highline ja GTI. Lisäksi saatavilla on laaja valikoima yksilöintimahdollisuuksia, kuten 14 ulkoväriä ja useita erivärisiä kojelaudan koristepaneeleita. Uutena värinä mallistoon tulivat mm. Energetic Orange, Reef Blue, Ivory Silver ja Pale Copper ulkovärit. Ambient-valaistus on vakiovarusteena Highline ja GTI -varustelutasoissa. Saatavilla ovat myös avaimeton lukitus ja käynnistysjärjestelmä Keyless Access, ajoprofiilin valinta ja äänentoistojärjestelmä ”beats” sekä urheilulliset istuimet edessä. Lisää personointimahdollisuuksia tarjoavat myös Black Roof ja Sport&Style -ulkonäköpaketit.  Uuteen Volkswagen Poloon on saatavilla myös Car-Net App-Connect -palvelut, langaton lataus (Qi-stadardi) sekä viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä, sisältäen Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -älypuhelinliitännät.

Uuden Volkswagen Polon hinnat alkavat 15 704,95 eurosta (Volkswagen Polo, Trendline, 1,0 55 kW (75 hv).

(Lähde: Volkswagen)

Julkaistu: 22.8.2017