Kreikan kolme saarilöytöä
Matkailu
Kreikan kolme saarilöytöä
Valitsimme kolme vähemmän tunnettua saarikohdetta lomalle Kreikassa.
1Kommenttia
Julkaistu 27.6.2019
Mondo

Monipuolinen Kythera

Kythera sijaitsee kaukana Kreikan suosikkisaarista, Peloponnesoksen niemimaan kärjessä. Sijainti on säästänyt sen turistilaumoilta, vaikka nähtävää riittää. Rantaviivaa on 90 kilometriä ja saaren sisäosista löytyy vuoristomaisemaa vesiputouksineen. Historiallisiin nähtävyyksiin lukeutuu venetsialaisten 1200-luvulla rakentama linna. Kytheralaisen hunajan sanotaan olevan Kreikan parasta.

Kytheran saarelta löytyy historiallisten nähtävyyksien ja luontokohteiden lisäksi kauniita hiekkarantoja. Tämä uimapaikka on Kapsalissa.

Kaunis Folegandros

Noin 50 kilometrin päässä Santorinilta sijaitsevalta pikkusaarelta löytyy kumpuilevaa maisemaa, valkoiseksi kalkittuja taloja ja merestä nousevia jyrkänteitä. Folegandroksen pääkylää Choraa kehutaan yhdeksi Kreikan kauneimmista, ja siellä voi vielä aistia entisaikojen kreikkalaista tunnelmaa. Upeita auringonlaskuja voi nousta ihailemaan vuoren huipulle rakennetulle Panagian kirkolle.

Folegandrosin pääkylän Choran yläpuolella on Panagian kirkko.

Rentoutujan Koufonisia

Kaipaatko rauhallista kohdetta, jossa voi ottaa aurinkoa, uida ja herkutella? Suuntaa Koufonisiaan. Naxoksen kaakkoispuolella sijaitsevaan saariryhmään kuuluu kolme pikkusaarta: Pano Koufonisia, Kato Koufonisia ja Keros. Täältä et löydä luksushotelleja, villiä yöelämää tai kansainvälisten muotimerkkien putiikkeja. Sen sijaan Koufonisia tarjoaa suojaisia poukamia hiekkarantoineen ja turkoosinsinisine uimavesineen.

Koufonisian saariryhmä on rauhallisesta rantalomailusta haaveilevan valinta.
1 kommentti