Apu

Korona helpottaa kesää kohti – ennusteet lupaavat hyvää

Korona helpottaa kesää kohti – ennusteet lupaavat hyvää
Keväällä 2021 koetun kolmannen aallon huippu osui viikkoon 10, jolloin sairastuneita löytyi noin 4 800. Sen jälkeen tautitapaukset ovat hiljalleen laskeneet joka viikko ja nyt ollaan tasolla, jossa oltiin viimeksi noin puoli vuotta sitten.
Julkaistu: 10.5.2021

Koronapandemia on jatkunut maailmalla nyt noin puolentoista vuoden ajan. Suomessa epidemia käynnistyi helmikuussa 2020 ja sen jälkeen olemme kokeneet kolme suurempaa tautiaaltoa. Näistä aalloista kukin on ollut aina edellistä suurempi.

Kevään 2020 aalto huipentui viikolla 14, jolloin viikossa löytyi noin 1 050 sairastapausta. Tämän jälkeen tautitapaukset alkoivat kääntyä kesää kohti laskuun.

Tuossa vaiheessa rokotuksia ei ollut saatavilla, joten epidemian hiljentyminen perustui pääosin kausivaihteluun ja rajoitusten kerrannaisvaikutuksiin.

Kesällä tautitapauksia ilmaantui suhteellisen vähän, pitkälti alle sata viikossa. Syksyn tullen tilanne paheni jälleen ja toisen aallon huippu koettiin viikolla 49. Tällöin sairastuneita tilastoitiin jo 3 200 viikossa.

Keväällä 2021 koetun kolmannen aallon huippu osui viikkoon 10, jolloin sairastuneita löytyi noin 4 800. Sen jälkeen tautitapaukset ovat hiljalleen laskeneet joka viikko ja nyt ollaan tasolla, jossa oltiin viimeksi noin puoli vuotta sitten.

Kun otetaan huomioon, että vuoden takaisesta tilanne on parantunut siten, että meillä on saatavilla myös rokote, näyttää kesän 2021 ennuste näiltä osin hyvältä.

Ilman yllättäviä käänteitä kesä 2021 on todennäköisesti koronan osalta vuoden 2020 kesää parempi.

Tautitapaukset Suomessa

Kommentoi »