Kööpenhaminan parhaat ravintolat
Matkailu
Kööpenhaminan parhaat ravintolat
Mitkä ovat Pohjolan ruokapääkaupungin uudet hittiravintolat? Entä rakastetut klassikot? Etsimme loistovalinnat joka budjetille.
Julkaistu 21.6.2016
Mondo

Mitkä ovat Kööpenhaminan uudet hittiravintolat? Entä rakastetut klassikot? Etsimme loistovalinnat joka budjetille. 

Vesterbro

ØL & BRØD

Kööpenhaminassa ei pidä käydä syömättä smörrebrödejä. Tanskalaisten kansallisleivät ovat parhaimmillaan hienostuneita gourmetelämyksiä. Pohjoismaisen keittiön noustessa myös smörrebrödit ovat kokeneet renessanssin, ja leivät ovat keventyneet ja raikastuneet. Mikkeller-panimoimperiumiin kuuluva Øl & Brød on loistopaikka modernien, laadukkaiden smörrebrödien (11–18 e) maisteluun. Olutta voi ostaa 20 senttilitran annoksina.

Viktoriagade 6, ologbrod.dk

FLEISCH

Fleisch eli Liha sijaitsee nimelleen sopivasti Kødbyenin trendikkäällä teurastamoalueella. Fleisch on lihakauppa, ravintola ja baari. Lounaalla syödään smörrebrödejä, illalla ravintolaruokaa, ja listalla on muutakin kuin lihaa. Ruoka on laadukasta, ja lisähupia tuo lihamestareiden työskentelyn seuraaminen. Miten olisi Old Fashioned -cocktail (16 e), jossa on häivähdys nyt niin muodikasta luomupekoniuutetta? Sen jälkeen jaksaa pyöriä Kødbyenin iltakuhinassa.

Slagterboderne 7, fleisch.dk

Baestin italialaisherkkuja.

Nørrebro

BÆST

Michelin-ravintola Relæn ja alkuviineihin keskittyvän Manfredsin jälkeen yksi Kööpenhaminan ykköskokeista perusti italialaisravintolan. Bæstin pitsat ovat kaupungin kärkeä. Sisilialais-tanskalaisen Christian Puglisin Bæst on rento luomuravintola, jonka meijerissä valmistuu päivittäin tuoretta mozzarellaa. Paikka tarjoaa myös omassa salumeriassa kypsytettyjä italialaisleikkeleitä. Kaikki Puglisin ravintolat sijaitsevat Nørrebrossa.

Guldbergsgade 29, baest.dk

Østerbro

STEDSANS

Stedsansia luomummaksi ruokapaikka ei voi juuri tulla. Kattopuutarhan yhteydessä sijaitseva ravintola on auki toukokuusta syksyyn. Pitkän pöydän ääreen yhteisruokailuun on yleensä ainakin viikkojen jono, sillä kukapa ei haluaisi herkutella kanojen kotkotuksen siivittämänä Østerbron kattojen yllä.

GERANIUM

Jalkapallostadion Parkenin tornissa sijaitsee historiaa tehnyt ravintola. Geranium sai tänä vuonna ensimmäisenä pohjoismaisena ravintolana kolme Michelin-tähteä; se jakoi kunnian oslolaisen Maaemon kanssa. Geraniumilla on nyt yksi tähti enemmän kuin kuuluisammalla Nomalla. Raikas ja eteerinen ravintola on maailman parhaita ruokapaikkoja, ja jos pitäisi nimetä Köpiksen keittiömestarien kuningas, se olisi Bocuse dOr -voittaja Rasmus Kofoed. Geraniumin menyy, ainutlaatuinen ruokaelämys, maksaa 240 e.

Per Henrik Lings Allé 4, 8. geranium.dk

Cocks & Cowsin purilainen.
Keskusta

COCKS & COWS

Hyvistä hampurilaisista on Kööpenhaminassa runsaasti tarjontaa. Cocks & Cows on mainio paikka nauttia laatupurilaisia aivan ydinkeskustassa. Paikka sopii hyvin lasten kanssa ruokailuunkin, mutta tarjolla on myös olutta ja cocktaileja. Tunnelma on amerikkalais-tanskalainen. Lisukkeet ovat päteviä sipulirenkaista guacamoleen, ja listalta löytyy kasvispurilainen. Pienellä ketjulla on ravintoloita muuallakin Kööpenhaminassa.

Gammel Strand 34, cocksandcows.dk

MUSLING

Uudehko kalaravintola pärjää hyvin kaupungin kovatasoisessa kalaruokatarjonnassa. Muslingia pitävät Kødbyenin suosikin Fiskebarenin omistajat. Tyylikkään rento Musling on paras paikka erilaisten osterien (6 kpl 18–36 e) maisteluun, ja se toimii cocktailbaarinakin. Iltapäivädrinkkien aikoihin osterit ovat tarjouksessa.

Linnésgade 4, musling.net

TORVEHALLERNE

Jos Köpiksestä pitää valita yksi paikka lounasta ja tuliaisostoksia varten, moderni kauppahalli Torvehallerne on paras. Tarjolla on niin smörrebrödejä, tapaksia kuin ranskalaisia erikoisuuksiakin. Herkkukaupoista saa hyvät ruokatuliaiset tai piknikeväät. Keväällä ja kesällä hallien ympäristössä on tungosta, musiikkia ja tunnelmaa, kun terassit täyttyvät. Auki myös sunnuntaisin.

Frederiksborggade 21, torvehallernekbh.dk

THE UNION KITCHEN

Lihapullia, kalapullia, kasvispullia. Rouheasti sisustettu The Union Kitchen on omiaan pyöreän ruuan ystäville. Lihapullat ja muusi (21 e) on hyvin klassinen annos, mutta kokeilevampiakin kokeilevampiakin versioita löytyy. Myös aamiaisannokset ovat kaupungin kärkeä, suussasulavasta French Toastista lämminsavulohiraejuustoleipään. Sijainti aivan Nyhavnin kupeessa on kätevä.

Store Strandstrade 21, theunionkitchen.dk

GASOLINE GRILL

Köpiksen parhaat burgerit saa keskustan huoltoaseman luukulta. Gasoline Grillin purilaiset kootaan perunataikinasta leivotuista sämpylöistä ja käsin jauhetusta luomunaudasta. Listalla on aina myös kasvisburgeri, jonka ainekset vaihtuvat sesongin mukaan. Landgrevenin lisäksi burgereita saa kolmesta muusta toimipisteestä.

Landgreven 10, gasolinegrill.com

Christianshavn

COPENHAGEN STREET FOOD

Kaupungin paras katuruokapaikka ja paras rentoon herkutteluun satamarannassa on Copenhagen Street Food. Kojukeskittymästä löytyy monenlaista etnistä ruokaa ja kasvisherkkua sekä aurinkotuoleja veden äärellä lötköttelyyn. Tunnelma on kööpenhaminalaisittain rento ja boheemi, silti tyylikäs. Loistovalinta lasten kanssa ruokailuunkin, sillä katsottavaa riittää ja tilaa liikkumiseen on. Sadetta pääsee suojaan sisälle.

Papirøen, Trangravsvej 14, hal 7, copenhagenstreetfood.dk

Kadeaun herkkuja.
KADEAU

Kadeau on yksi kaupungin kuudestatoista Michelin-tähtiravintolasta. Vuonna 2007 aloittanut Kadeau on pohjoismaisen keittiön konkari, joka on vain parantanut vuosien varrella. Sen 20 annoksen maistelumenyy (230 e) on japanilaisvaikutteinen, mutta yhdistelmä antaa bornholmilaisvihannesten, Limfjordin osterien ja muiden tanskalaisten raaka-aineiden loistaa. Myös Kadeaun mehuja kehutaan maukkaiksi.

Wildersgade 10b, kadeau.dk 

108

Kesällä se tulee! Neljä kertaa maailman parhaaksi ravintolaksi valitun Noman pitäjien uusi, rennompi paikka, nimeltään 108. Se on maailman viime aikojen odotetuimpia ravintolauutuuksia. Noman tiloissa tänä keväänä testiravintolana toiminut 108 on emoaan halvempi. Silti se on huippu. Esimerkiksi umaminen annos (18 e), jossa on selleriä, mehukas vasikankateenkorva, silkkisiä kuusenneulasia, raikasta merileväjäätelöä sekä paistettu ja karamellisoitunut maidonkuori, jättää herkullisen muistijäljen. Viinilistalla riittää alkuviinejä ja pienten tilojen erikoisuuksia. Pöytävarauksista joutuu tietysti kilpailemaan.

Strandgade 108, 108.dk

Kommentoi »