Tuulilasi

Koeajossa Opelin rokkaava konsepti: Adam Rocks


Musiikki ja moottori päälle, katto auki ja menoksi. Meillä oli ainutlaatuinen tilaisuus ajaa maastohenkisemmän näköisellä Opel Adam Rocksilla. Se on pirtsakka pikkuauto, joka saa jopa poliisit kaivamaan kamerakännykkänsä esiin.
Kuvat Achim Hartmann

Elämä voisi olla niin hienoa. Päivä maauimalassa, sen jälkeen grilli päälle kaverien luona, ja kesäillan ratoksi vielä pikku ajelu maaseudulle juuri hakemallamme Adam Rocksilla. Pieni 1,4-litrainen neloskone vie meitä 100 heppansa myötä pirteästi eteenpäin, ja lisävarusteena saatava taitettava kangaskatto on tietysti täysin auki. Ajoviima pyörii ohjaamon läpi. Musiikki raikaa kaiuttimista, ja muutamat jalankulkijat kääntyvät katsomaan pirteän näköistä pikkuista crossoveria.

Mutta koska elämässä kaikki ei ole niin täydellistä, Adamimme saa mennä vain 30 km/h:n vauhtia, radiokaan ei toimi, ja herätämme maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esitellyllä konseptiautolla vain kahden poliisin kiinnostuksen kuvien ottamiseen. Mukana olevat Opelin miehet eivät halua puhua mitään auton sarjatuotannosta tai lisävarusteena saatavasta taitettavasta kangaskatosta. Heistä kyllä näkee, että he kertoisivat mielellään enemmän.

Se on ymmärrettävää, koska harmaat lokasuojanlevikkeet, etupuskurin alaosan pohjapanssarikoriste ja keskellä oleva pakoputkenpää sopivat 3,7 metrin mittaiseen Opeliin erityisen hyvin. Sama koskee myös sumuvalojen ympärillä olevia bumerangin muotoisia vilkkuja. 15 millimetriä suurempi maavara, 18-tuumaiset vanteet irrotettavilla koristeosilla ja 40 milliä leveämpi raideväli täydentävät maasturimaisen ulkonäön.

Adamin peruskoria ei ole tarvinnut muuttaa maasturilookista huolimatta, mikä on hyvä asia edullista sarjatuotantoa ajatellen. Auton iso taitettava katto aukeaa sähkömoottorilla vielä vähän hitaasti C-pilariin asti, ja sen myötä Opel voisi tarjota ilmavan ja kulttihenkisen pikkuauton, jollaista millään muulla valmistajalla ei ole ohjelmassaan. Potentiaaliset kilpailijat, kuten Fiat 500 C tai Citroën DS3 Cabrio ovat ennemminkin tyylikkäitä kuin rokkaavia.

Katon voi sulkea älypuhelinsovelluksen avulla

Harmaan eri sävyihin maalattu Rocks haluaisi kuitenkin vedota myös lifestyle-henkisiin asiakkaisiin, minkä vilkaisu sisustaan avoimen katon kautta osoittaa. Beigenväriset nappanahat (värisävyn nimi on ”Brandy”) yhdessä penkkien neonsinisten koristeompeleiden, nahkaratin ja nahkaisen vaihdekepin nupin kanssa tekevät arvokkaan vaikutelman.

Maastohenkisen ulkokuoren ja huolellisesti tiivistetyn kangaskaton lisäksi myös sisusta vaikuttaa olevan erittäin tukevaa tekoa ja lähellä sarjatuotantoa. Jotta sisusta pysyy aina kuivana, Opel käyttää auton käyttöjärjestelmään integroitua säätilaan liittyvää älypuhelinsovellusta, joka sulkee katon automaattisesti sadepilvien lähestyessä.

Autolta ei puutu enää kuin hyväksyntä sarjatuotantoon, mikä on jopa todennäköistä. Siihen mennessä Opel laajentaa muutaman kuukauden päästä Adamin moottorivalikoimaa pienellä suorasuihkutteisella bensaturbolla. Ehkä se antaa Rocksille ratkaisevan potkun kohti pääsyä tuotantoon. Auto piristäisi ainakin mukavasti kesäistä katukuvaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.2.2014