Tuulilasi

Koeajossa nyt: Mazda 6 sedan – japanilaisen herkkä


Mazdalla on meneillään tiivis uudistusohjelma. Kevyemmän pään uudistuksiin kuuluu Mazda 6:n päivittäminen sekä ulkonäön että varusteiden osalta.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

Kuutosen keulailmettä on levennetty hitusen automaailman nykymuodin mukaiseksi virnistykseksi, ja sisällä kojelautaa on muovattu kulkemaan vähän avaramman muotoisena.

Auton varusteisiin kuuluvat mm. adaptiiviset led-ajovalot, nyt ensimmäistä kertaa Mazdassa. Niin ikään uutta merkille on kuljettajan vireystilaa tarkkaileva järjestelmä. Lisäksi autoon on saatavana mm. kaistallapitoavustin.

Kuutosen uudistumisen myötä mallistoa muokataan niin, että nelivetoversio palaa valikoimaan. Kuutosen saa jatkossa jokapyörävetoisena farmarikorin eli Sport Wagonin yhteydessä.

Koeajossamme on maahantuojan arvion mukaan mallisarjan myydyimmäksi nouseva versio eli 2,0-litraisella 145-hevosvoimaisella bensiinimoottorilla varustettu sedan-Kuutonen Premium Plus -varustelulla.

Ensimmäiset ajokilometrit antavat Mazdasta vaikutelman japanilaisen herkästi käsiteltävänä, mutta jämerän tuntuisena ja laadukkaana ajopelinä.

Palaamme lähiaikoina asiaan ja kerromme, pitääkö ensivaikutelma paikkansa myös paremman tutustumisen jälkeen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 22.4.2015