Tuulilasi

Koeajossa nyt: Honda Civic Tourer


Hondan farmaritarjonta on ollut Euroopan markkinoilla pitkään vaatimatonta.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Honda

Accordista farmari on ollut tarjolla, mutta muuten tavarankuljetuskapasiteetissa on nojauduttu merkin muihin enemmän tai vähemmän monikäyttöisiin malleihin.

Nyt tilanne paranee, kun Honda palaa pitkän tauon jälkeen alemman keskiluokan farmarimarkkinoille. Civic Tourer on rantautunut Suomeen, ja maahantuojan arvion mukaan se tulee nappaamaan jopa kaksi kolmasosaa Civicin myynnistä Suomessa.

Tourer on 23,5 cm viisiovista Civiciä pidempi, ja sen tavaratilan kooksi perusasennossaan ilmoitetaan peräti 624 litraa. Määrä on tämän kokoluokan autoksi todella iso ja päihittää useat isommatkin kilpailijat. Esimerkiksi VW Golf Variantille ilmoitetaan 605 litran tavaratilakoko, ja Skoda Octavia Combin vastaava arvo on 610 litraa.

Osakiitos tilavuudesta menee lattian alla olevalle lisälokerolle, jonka koko on peräti 117 litraa. Monikäyttöisyyttä parantaa takaistuimen istuinosan kääntömahdollisuus pystyyn vasten takaselkänojia.

Civic Tourer on saatavana 1,8-litraisella bensiinimoottorilla sekä 1,6-litraisella dieselillä. Bensaversioiden hinnat alkavat 23 640 eurosta, dieselin saa halvimmillaan 25 440 eurolla. Malliston kallein Civic Tourer on 1.8i Executive NAVI AT ADAS, jonka hinta on 35 940 euroa. Viisioviseen Civiciin verrattuna Tourerin hintalisä on noin 1 100 euroa.

Ensivaikutelma Tourerista on jämäkkä, jopa sporttisen oloinen. Istuimissa on melko voimakas sivuttaistuki, ja alusta on viritetty ainakin rauhallisessa normaaliajossa jäykähkön tuntuiseksi. Paksukehäinen ratti ja keskimääräistä makaavampi ajoasento voimistavat vaikutelmaa. Palaamme erityisesti Tourerin ydinosaamiseen eli tavarankuljetuskykyyn lähiaikoina Tuulilasin sivuilla.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 3.2.2014