Tuulilasi

Koeajossa nyt: Honda Civic SedanKoeajossa nyt: Honda Civic Sedan

Yhdeksäs sukupolvi kuulostaa komealta, ja kyllähän Civic onkin kuulunut pitkään myös suomalaiseen katukuvaan.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

Tällä hetkellä Civic-tuontimallisto sisältää kolme korimallia: viisiovinen viistoperä, farmari sekä perinteinen konttiperä eli Civic Sedan. Viimeksi mainittu on nyt saanut pienen kasvojenkohotuksen.

Sedan-Civicin keulaa on muokattu kevyesti uusiksi, ja peräpäässä on uudistettu takavaloja. Myös vakiovarusteluun kuuluvat kevytmetallivanteet on muotoiltu uusiksi. Sisällä on uudistettu kojelaudan väritystä, ja soitin on valmistajan mukaan nyt aiempaa laadukkaampi.

Auto on hinnoiteltu vain 1,8-litraisella bensiinimoottorilla ja automaattivaihteistolla. Hinnat alkavat karvan alle 27 000 eurosta. Haarukka on tosin pieni, sillä varusteversioita on kaksi ja hintaero niiden välillä noin 1 000 euroa. Lisähinnalla saa mm. kattoluukun ja avaimettoman sisäänkäynnin.

Civicin konttiperä on mallistonsa konservatiivisin versio, mutta se ei tietysti tee autosta huonoa. Automaatilla varustettuna se tuntuu erityisen luontevasti autolta, joka sopii jo elämänkokemusta omaavalle rauhalliselle autoilijalle.    

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 14.1.2015