Tuulilasi

Koeajo: Mini JCW Paceman – neliveto ja 218 hevosvoimaa

Koeajo: Mini JCW Paceman – neliveto ja 218 hevosvoimaa
Koeajossa Minin Countrymaniin perustuvan, kaksiovisen Pacemanin ärhäkkäin versio.

Onnistuneen markkinoinnin salaisuus piilee siinä, että myydään vähemmän sisältöä entistä suuremmalla voitolla. Kun mietitään Mini Paceman John Cooper Worksiä, tällaiset ilkeät ajatukset tulevat helposti mieleen. Auto ansaitsee kuitenkin omanlaisensa tarkastelun. Vaikka JCW Pacemanissa on vähemmän istumakorkeutta kuin Countrymanissa, ja kampeaminen takapenkille on vaivalloista, voidaan nämä puutteet antaa anteeksi. Suurinta osaa Pacemanin ostajista ne eivät sitä paitsi varmaankaan haittaa – etenkään silloin, kun he ovat hankkimassa John Cooper Works -mallia.

Vaikka auton suorituskykyä tarkastelee myhäillen jo paperilta, tuntuu suorituskyky ajossa vielä rajummalta kuin 6,9 sekuntia nollasta sataan antaisi odottaa.

Sport-napin painallus palkitsee Mini-kuskin äänekkäällä pakoputkiston pörinällä. Mikään pehmo tämä Mini-perheen uusin jäsen ei ole, mutta sillä voi kurvailla iloisesti mutkatiellä, ja sisäänkin mahtuu neljä ihmistä.

Minin mallistosta löytyi aukko myös tälle uutukaiselle – neliveto plus 218 hv miinus kaksi ovea. Ainoastaan Mini Paceman John Cooper Worksissä.

Julkaistu: 1.9.2013
Kommentoi »