Koe elokuvien New York
Matkailu
Koe elokuvien New York
Missä päin New Yorkia on kuvattu Martin Scorsesen klassikkoelokuvaa Kuin raivohärkä? Tai Spike Leen leffaa Do The Right Thing? Syysprinssin ohjaaja ja Mondonkin tekijöihin kuuluva ohjaaja Alli Haapasalo vinkkaa New Yorkin elokuvallisimmat paikat.
Julkaistu 7.12.2016
Mondo

Syysprinssi-elokuvan ohjaaja Alli Haapasalo on asunut New Yorkissa vuosia. Nämä ovat hänen elokuvalliset suosikkipaikkansa kaupungissa.

Carmine Swimming Pool Kun tapasin aviomieheni Chrisin 12 vuotta sitten, hän vei minut ihailemani ohjaajan Martin Scorsesen elokuvan Kuin raivo härkä -kuvauspaikalle, pienelle ränsistyneelle Carmine Swimming Pool -uima-altaalle. Istuimme suljetun maa­­uimalan portailla ja suutelimme ensi kertaa.

Brooklyn Bridge Park Klassisempaa New York -näkymää saa hakea. Kuvasin ­täällä lyhyt­elokuvani The Appointment loppu­kohtauksen kauniissa auringonlaskussa.

Do the Right Thing Way Spike Leen legendaarisen Do the Right Thing -elokuvan kuvauskortteli Bushwickissa (Stuyvesant Avenuella Lexington Avenuen ja Quincy Streetin välissä) nimettiin uudelleen viime vuonna elokuvan kunniaksi Do the Right Thing Wayksi.

Lincoln Center Plaza Aukio Metro­politan-oopperan edessä on ­sykähdyttävä ­paikka, erityisesti iltavalaistuksessa. Täällä haluan ­kuvata tulevan Kaksoiselämä-elo­­kuvani loppu­kohtauksen. Tiedän jo kuvakulmat.

Elokuvateatterit New Yorkissa taiteellisesti kunnianhimoisia elokuvia näyttävät teatterit ovat yhä voimissaan. Uusia ja vanhoja laatuelokuvia voi katsoa Angelika Film Centerissä tai IFC Centerissä vaikka joka päivä. Myös Film Society of Lincoln Centerillä, MoMAlla ja Brooklyn Academy of Musicilla on aivan erinomaiset ohjelmistot. 

Kommentoi »