Tuulilasi

Kiinalaisbrändit jyräämässä Eurooppaan - Made in EuropeKiinalaisbrändit jyräämässä Eurooppaan - Made in Europe

Volvo Cars aikoo rakentaa kiinalaisen brändinsä Lynk & CO:n autoja Belgiassa. Lisäksi se aikoo laajentaa kiinalaisbrändiensä huolto- ja logistiikkapalveluja Euroopassa.
Kuvat Lynk & Co

Volvon omistaja Zhejiang Geely Holding Group alkoi myydä Lynk & CO´n 01 SUV:tä Kiinassa kaksi kuukautta sitten, auto maksaa euroiksi muutettuna noin 23 000.

“Volvo tulee tarjoamaan Lynk & CO:lle mahdollisuutta rakentaa autoja Belgiassa Gentin tehtaillamme, jos he päättävät laajentua Eurooppaan”, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Lynk & CO:n on tarkoitus alkaa myydä SUV:iaan Kiinan ulkopuolella vuoden 2019 puolivälin jälkeen, suunnitelman kärjessä on Eurooppa. Yhtiössä uskotaan, että “Made in Europe”-leima autoissa nostaisi brändin arvoa ja se pystyisi näin kilpailemaan paremmin esimerkiksi Volkswagen Groupin brändien kanssa, jotka ovat Kiinassa hyvin suosittuja.

Kiinalaisbrändit ovat keskittyneet aiemmin myymään halpoja malleja Kiinassa, mutta nyt ne suuntaavat vahvasti myös muun maailman markkinoille. Lynk &CO:n lisäksi Geely ja BYD ovat suunnittelemassa laajentumista vahvasti kotimaansa ulkopuolelle.

Julkaistu: 26.1.2018