Mondo

Kaupunkiopas: Frankfurtin pehmeä puoli

Kaupunkiopas: Frankfurtin pehmeä puoli
Finanssikeskuksen pilvenpiirtäjien ja pääkonttoreiden lomassa on boheemeja baareja, antiikkitoreja ja rentoja ravintoloita.
Julkaistu: 24.2.2019

1. Söpöt kahvilat

Sugar Mama on kodikas kahvila, joka sijaitsee aivan Mainjoen kupeessa, muutaman korttelin päässä vanhastakaupungista. Suositusta paikasta saa kohtuuhintaisia ja maukkaita kakkuja sekä piirakoita ja lounassalaatteja. Käymisen arvoinen on myös vastapäätä sijaitseva Holy Cross Brewing Society, joka on erikoistunut pienpaahtimokahveihin.

Sugar Mama on lämminhenkinen kahvila lähellä Mainjoen rantaa.

2. Tunnelmallinen taidekeskus

Frankfurtin Ostendissa sijaitsee muun muassa Euroopan keskuspankin päärakennus. Taiteellisempaa ja boheemimpaa puolta alueella edustaa nykytaidekeskus Kunstverain Familie Montez, jossa on vaihtuvia, useimmiten saksalaistaiteilijoiden, näyttelyitä. Muutama vuosi sitten täällä oli esillä Annie Leibovitzin valokuvia. Sillan alta löytyvässä tilassa järjestetään myös jazz-iltoja ja keskustelutilaisuuksia. Taidekeskuksen olohuonemainen kahvila on mainio paikka pysähtyä lasilliselle.

3. Trendikäs kulmakuppila

Frankfurtin päärautatieaseman alueella on maine epämääräisenä seutuna. Vielä kymmenisen vuotta sitten siellä kukoisti vilkas huumekauppa. Nykyään aseman kupeesta löytyy useita viihtyisiä baareja ja kahviloita, kuten tummasävyinen, minimalistisesti sisustettu Plank. Se sijaitsee hieman ränsistyneen rakennuksen kulmatilassa. Päivällä täältä saa laadukasta kahvia ja pientä purtavaa. Iltaisin soi elektroninen musiikki, ja Plank muuttuu trendikkääksi mutta sopuhintaiseksi drinkkibaariksi.

Viihtyisä kahvila-baari Plank sijaitsee Frankfurtin päärautatieaseman lähistöllä.

4. Vintagelöytöjä

Joka lauantai Mainjoen kupeeseen levittäytyvät kaupungin suurimmat vanhantavaran markkinat. Täältä voi löytää mitä tahansa astioista vaatteisiin ja elektroniikkaan. Markkinoilta saa myös perinteistä katuruokaa, eli rasvaisia makkaroita ja ohuita lettuja. Markkinat järjestetään joka toinen lauantai Schaumainkailla Frankfurtin museokeskittymän edustalla ja joka toinen Lindleystrassella.

5. Paras aamiainen

Berger Strasse on yksi kaupungin viihtyisimmistä ja eloisimmista kaduista. Sen varrelta löytyy luomukauppoja, pieniä putiikkeja ja rentoja ravintoloita, kuten Frankfurtin parhaaksi aamiaispaikaksi kehuttu Ginkgo. Maanläheisesti mutta siististi sisustetussa paikassa on rento tunnelma, ja listalta löytyy vaihtoehtoja myös kasvissyöjille.

Kommentoi »