Tuulilasi

Katso video – Carlos Ghosn puolustaa rajusti itseään: ”Tämä on selkäänpuukotus ja salaliitto minua vastaan”

Entinen Renaultin ja Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn on julkaissut liki kahdeksan minuutin videon, missä hän vakuuttaa syyttömyyttään ja sanoo olevansa salaliiton uhri.
Kuvat Nissan

Useista talousrikoksista syytetty Ghosn oli vapaalla jalalla takuita vastaan. Hänen oli määrä pitää tiedotustilaisuus huomenna, mutta pitkän linjan autoteollisuusveteraani pidätettiin viime viikolla uudelleen uusiin syytteisiin vedoten.

Car Advicen mukaan video on tehty ennen Ghosnin viime viikon pidätystä. Ghosn sanoo olevansa syytön kaikkiin häntä kohtaan nostettuihin syytteisiin. Hän ei tosin kerro yhtäkään todistetta vai väitettä syyttömyytensä tueksi.

Ghosn vetoaa sen sijaan viestissään nopeasti tunteisiin, kertomalla rakastavansa Japania ja Nissania.

”Kukaan ei vietä 20 vuotta samassa maassa ja kukaan ei johda 20 vuotta samaa yritystä ilman rakkautta, sitoutumista ja kiintymystä. Näiden vuosien aikana olemme saavuttaneet todella paljon merkittäviä asioita ja tehneet tulosta”, Ghosn sanoo.

Tämän jälkeen Ghosn lähtee vastahyökkäykseen.

”Minua ei pidätetty minkään tietyn tapauksen vuoksi, eikä siksi, että olisin johtanut yhtiötä diktaattorimaisesti. Kyse oli Nissanin johdon selkään puukottamisesta ja salaliitosta minua vastaan. Kyse oli muutamista johtajista, jotka halusivat ajaa omia etujaan itsekkäästi, tiedän kyllä, keitä he ovat.”

Ghosn ei kuitenkaan videolla kerro henkilöiden nimiä.

Videon lopussa Ghosn sanoo vielä, että hänen suurin toiveensa olisi rehellinen ja reilu oikeudenkäynti, mutta hänen lakimiestensä mukaan sellaisesta ei ole minkäänlaista varmuutta.

Voit katsoa koko Ghosnin tilityksen jutun alta.

Julkaistu: 10.4.2019
Kommentoi »