Tuulilasi

Katso kuvat – Volkswagen vahvisti tekevänsä täyssähköisen ison SUV:n Teslan haastajaksi


Volkswagen on vahvistanut tekevänsä täyssähköisen SUV:n, joka perustuu sunnuntaina Shanghaissa esiteltyyn I.D. Roomzz-konseptiautoon.
Kuvat Volkswagen

Tuotantoversioon tulee kolme penkkiriviä ja seitsemän istuinpaikkaa. Volkswagenin tiedotteen mukaan se lanseerataan ensin Kiinassa vuonna 2021.

”Tästä tule sähköautojemme lippulaivamalli. Seuraavan kymmenen vuoden aikana tulemme tekemään 22 miljoonaa sähköautoa”, kertoi VW:n pääjohtaja Herbert Diess Automotive Newsin mukaan.

Diessin mukaan iso sähkö-SUV tuodaan myös muille markkinoille kuten Eurooppaan, mutta aikataulua hän ei spekuloinut. I.D. Roomzz on 4,92 metriä pitkä eli noin 4,2 senttiä VW Touaregia pidempi. Konseptiautossa on vain neljä paikkaa, mutta tuotantomallissa seitsemän.

Autoon tulee myös 4 tason autonomiaa, joten se selviää useista ajotilanteista itsekseen. Kun kuljettaja haluaa siirtyä autonomiseen ajotilaan, hän painaa ohjauspyörän VW-logoa vähintään viiden sekunnin ajan. Silloin ratti vetäytyy sivuun ja tekee ohjaamoon lisää tilaa. Uusi painallus palauttaa ratin ja ajamisen kuljettajan vastuulle.

VW:n mukaan kaikkia istuimia voi kääntää 25 astetta, mikä mahdollistaa kuljettajan ja matkustajan keskustelemisen paremmin. Auton sisällä on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja.

I.D. Roomzzissa on 82 kWh akusto, jota voi ladata langattomasti. WLTP-testisyklin mukainen toimintamatka yhdellä latauksella on 450 kilometriä.

Sähkömoottorien yhteisteho on 225 kW eli 306 hevosvoimaa. Autossa on neliveto. Kiihtyvyys nollasta sataan on 6,6 sekuntia ja huippunopeudeksi on rajoitettu 180 km/h.

Julkaistu: 15.4.2019