Tuulilasi

Katso kuvat: Mercedes-AMG:ltä uusi Roadster


Mercedes-AMG on julkistanut uuden GT S Roadsterin. Superauto saapuu myyntiin heinäkuussa.
Kuvat Mercedes-AMG

Turboahdettu V8 antaa 515 hevosvoimaa ja vääntöä 670 Nm.  Auto sijoittuu 469 hevosvoimaisen GT Roadsterin ja 549 hevosvoimaisen GT C Roadsterin välimaastoon täydentäen näin mallistoa.

4-litrainen moottori kiihdyttää auton nollasta sataa 3,8 sekunnissa ja sen huippunopeus on 307 km/h. Kuten muutkin GT-mallit, kyseessä on takaveto, josta löytyy seitsenportainen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

GT:n perusmallista poiketen autosta löytyy myös vakiona urheiluautopakoputkisto sekä elektroninen tasauspyörästön lukko. Adaptoituvat iskunvaimentimet kuuluvat myös pakettiin kuten 19-tuumaiset etuvanteen ja 20-tuumaiset takavanteet.

Asiakas voi valita myös AMG Dynamics Packin, mihin kuuluvat mm. jämäkämpi jousitus sekä nopeavasteinen ohjaus. Sisältä löytyvät nappanahkaiset penkit ja Dinamica-verhoilu.

Auton lähtöhinnaksi Autocar olettaa Iso-Britanniassa 125 000 puntaa. AMG:n GT-mallistossa on nyt 12 autoa, joista kolme eri versiota on uutta enemmän E-sarjan tekniikkaan perustuvaa GT 4dr Coupea ja kaksi kilpa-autoja. Vuonna 2020 mallisto täydentyy vielä GT Black Seriesillä, joka tuokin jo 630 hevosvoimaa vaihtoehdoksi.

Julkaistu: 14.5.2018