Tuulilasi

Katso kuvat – Citroen uudisti C3 Aircrossin ”aikuisemmaksi”

Katso kuvat – Citroen uudisti C3 Aircrossin ”aikuisemmaksi”
Vuoden 2017 lanseerauksen jälkeen Citroenin C3 Aircross -mallia on valmistettu jo yli 330 000 kappaletta ja malli pitää vahvasti puoliaan kilpaillussa kokoluokassaan. Nyt Citroen on uudistanut mallin omien sanojensa mukaan aikuisempaan makuun.
Julkaistu: 12.2.2021

Kun korimuodot tyypillisesti madaltuvat ja lähestyvät jo sedan malleja, C3 Aircross on omaksunut entistäkin vahvemman SUV-ilmeen ja viestittää tilavista sisätiloista ja korkeasta istuma-asennosta korin koon, korotetun maavaran ja suurten renkaiden auttamana. Markkinoille tullessaan C3 Aircrossin muotoilu ja personoimismahdollisuudet ilmaisivat ystävällismielisyyttä ja raikkautta. Nyt uusi C3 Aircross on saanut ripauksen aikuisuutta. Omaperäisyytensä yhä säilyttäen mallin leikkisä asenne on kypsynyt ja saanut vahvemman, aikuisemman ja arvokkaamman luonteen, jolla se vastaa luokassaan vastaantuleviin odotuksiin.

“C3 Aircross edustaa tutuksi tullutta modernia asennetta sekä persoonallisuutta rehellisellä SUV-hengellä, vertaansa vailla olevalla tilavuudella, muunneltavuudella ja jokapäiväistä elämää helpottavilla teknologioilla sekä ratkaisuilla. Halusimme korostaa näitä vahvoja elementtejä ja yhdistää ne entistä kypsempään muotokieleen sekä matkustusmukavuuteen. Lopputulos todella herättää huomion! Mallin ilme muuttuu radikaalisti kulmikkaan ja itsevarman keulan ansiosta ja istuinten uusi rakenne vahvistaa hyvän olon kokemusta auton sisätiloissa. Uusi C3 Aircross täyttää kaikki rastit ruutuun aitona ”SUV by Citroën" -mallina ja kantaa mukanaan kaikki menestyksen avaimet”, sanoo Citroenin pääjohtaja Vincent Cobée.

Voimakasta muotoilua

Uusi C3 Aircross tulee nyt markkinoille entistäkin vahvemmalla muotoilulla ja uudistuneella keulalla, joka teroittaa mallin persoonallisuutta ja asemaa.

Keula ja erityisesti sen uudet etuvalot herättävät huomiota. Kromipäällysteiset keulan chevron-tunnukset ovat kasvaneet kooltaan ja kurottavat uusien C3- ja C4-mallien tapaan LED-valoja kohti, mutta entistä lihaksikkaammalla otteella. Uudet LED-valot lisäävät näkyvyyttä ja turvallisuutta ajoon. C3 Aircrossin keulaan on myös tuotu uudella geometrisellä kuviolla päivitetty etusäleikkö sekä uusi, mallin rotevaa luonnetta vahvistava hopeanharmaa etuhelman suojus, jota koristaa valittua väripakettia mukailevat värikkäät tehosteet.

Mallin korkealla seisova asento ja korkealta vaikuttava konepelti luovat yhdessä mielikuvan runsaudesta. Helman- ja pyöränkaarien suojat suojelevat autoa joka puolelta. C3 Aircross uhkuu voimakasta ilmettä, joka heti erottaa sen muista B-SUV-luokan kilpailijoista.

Yhä enemmän personoitavaa

Uusi C3 Aircross on saanut entistäkin enemmän personointimahdollisuuksia, jotta jokainen yksilöllistä SUV-mallia etsivä löytäisi omaa tyyliään ja mieltymystään vastaavan, erottuvan ja hienostuneen vaihtoehdon.

Auton ulkopinnoille on nyt tarjolla yhteensä 70 eri yhdistelmää, jotka muodostuvat:

• 7 korin väristä, joista 3 nähdään nyt ensimmäisen kerran: Khaki Grey, Voltaic Blue sekä Polar White

• 4 väripaketista, joista 2 on uusia ja jotka leikittelevät tyylikkäillä tekstuuritehosteilla: anodisoitu oranssi sekä anodisoitu tummansininen. Väripaketit tuovat ilmettä tehostavat väriyksityiskohdat etuhelmaan, sivupeilien taustakoteloihin sekä takasivulaseihin. Takasivulasit toimivat myös uutena tunnisteena ja niiden ulkoasua täydentää uusi graafinen kuvio väripaketin mukaisesti

• 2 katon väristä: valkoinen tai musta

C3 Aircross tuo saataville kaksi uutta 16” ja 17” kevytmetallivannevaihtoehtoa, joiden muotokieli on entistä graafisempi ja elävöittävämpi.

Uusia personointimahdollisuuksia on saatavana myös sisätiloihin. Sisustusvaihtoehtoja on nyt neljä, joista jokainen edustaa erilaista tunnelmaa ja identiteettiä, jotta jokainen autoilija voi löytää itselle soveltuvimman:

• Vakiotunnelma on selkeä sekä rönsyilemätön ja muodostuu harmaasta istuinverhoilusta, joka on yhdistetty harmaaseen tekstuuriin kojelaudassa

• Urban Blue -sisustusvaihtoehto henkii modernia elämäntyyliä ja matkustusmukavuutta. Se yhdistää sujuvasti – klassisen urheiluvaatetuksen hengessä – sinisen kankaan ja sinisen nahkajäljitelmän, chevron-kuvioidut ristikkäisnauhat yläseläntuessa sekä sinisen, nahkaa jäljittelevän tehosteen kojelaudassa.

• Metropolitan Graphite -sisustus on sekä kotoisa että trendikäs, ja se yhdistää grafiitin harmaan nahkajäljitelmän sekä revitynoloisen harmaan kankaan.

• Viimeistelty Hype Grey -verhoiltu yhdistää harmaanvihreän nahan ja mustan nahkaa jäljittelevän materiaalin. Myös kojelauta on viimeistelty harmaanvihreällä kankaalla ja selkänojan yläosassa toistetaan Citroënin chevron-tunnusta.

Metropolitan Graphite ja Hype Grey -sisustan viimeistelyssä on käytetty Citroënin uutta tunnusomaista, ensimmäisen kerran uudessa C4:ssä nähtyä päällitikkausta. Tikkauksen kuvio toistaa tyyliteltyä chevron-muotoa.

Tilaa ja valoa

Takana istuville matkustajille on tarjolla luokassaan poikkeuksellisen hyvät jalkatilat sekä katon korkeus. Lisäksi uuden C3 Aircrossin sisältämä muunneltavuus on poikkeuksellinen takaistuinten taittuessa tasaiseksi alustaksi ja ollessa liu’utettavissa 150 mm matkalla kahdessa eri osassa. Etumatkustajan istuimen ollessa taitettuna alas tasaiseksi alustaksi, muodostuu pitkille huonekaluille, urheiluvälineille tai muille esineille 2,40 m käytännöllinen kuljetustila. Tavaratilan tilavuutta voidaan kasvattaa 410 litrasta (tai 520 l, kun takaistuimet ovat liu’utettu eteen) aina 1 289 litraan, kun takaistuimet ovat taitettuna alas.

Toinen mallin sisätilojen poikkeuksellisen ominaisuus on matkustamon valoisuus. Tämän toteuttavat laajat lasipinnat sekä avautuva panoraamalasikatto, joka antaa auringonvalon tulvia matkustamoon sisään.

Uusi C3 Aircross on myös entistä toimivampi uuden huolellisesti suunnitellun keskikonsolin ansiosta. Keskikonsoli tuo matkustamon takatilaan kookkaan säilytysratkaisun, johon on helppo päästä käsiksi niin etu- kuin takaistuimilta, ja joka voidaan sulkea liukuvalla luukulla. Muut runsaat säilytystilat on sijoitettu käytännöllisesti kaikkien matkustajien tarpeita ajatellen. Etumatkustajalle on esimerkiksi tarjolla pieni tarjotin ja takaistuimen alas taittuvaan keskiosaan on lisätty mukitelineet.

Teknologiaa ja avustimia

Uusi C3 Aircross tarjoaa kuljettajalle käytännöllisyyttä teknologioilla, jotka lisäävät turvallisuutta ajamiseen. Malli on varustettu uudella, selkeällä ja käyttäjäystävällisellä laajalla 9" kosketusnäytöllä. Uusi korkeampitasoinen näyttö tehostaa Citroën Connect Nav sekä Android Auto ja Apple CarPlay -sovellusten kanssa yhteensopivan Mirror Screenin toimintoja. Langaton älypuhelimen lataus ja Citroën Connect Assist -hälytys ovat myös tarjolla.

Uusi C3 Aircross tarjoaa 12 intuitiivisesti käytettävää ajoavustinta, jotka helpottavat arkea ja lisäävät matkanteon turvallisuutta. Turvallisuusvarusteina ovat muun muassa värejä toistava tuulilasinäyttö, aktiivinen hätäjarrutustoiminto sekä automaattiset kaukovalot. Arjen toimintoja helpottavia avustimia C3 Aircrossissa ovat muun muassa avaimeton lukitus ja käynnistys, pysäköintiavustin sekä Top Rear Vision -peruutuskamera.

SUV-luonne vahvistuu erilaisissa maastoissa sekä ajokelissä ajamista auttavan Grip Control® -pidonhallintajärjestelmän ja alamäkiavustimen avulla. Järjestelmän avulla kuljettaja voi mukauttaa etupyörien pitoa maaperän mukaan ja hillitä ajonopeutta myös erityisen jyrkissä laskuissa, jolloin kuljettaja voi kiinnittää kaiken huomionsa ohjaamiseen.Uusi C3 Aircross SUV on saatavana tehokkaina PureTech bensiinimoottoriversioina sekä BlueHDi-dieselmoottoreilla: PureTech 110, PureTech 130 EAT6-automattivaihteistolla, BlueHDi 110 sekä BlueHDi 120 EAT6-automaattivaihteistolla.

1 kommentti