Katso kuvat - Audilta uusi S8-luksussedan
Autot ja liikenne
Katso kuvat - Audilta uusi S8-luksussedan
Audi on esitellyt uuden rouhean vuoden 2020 S8 sedanin. 4,0-litraisesta V8-tuplaturbosta irtoaa 563 hevosvoimaa ja vääntöä 800 Nm.
Julkaistu 3.7.2019
Tuulilasi

A8 sisarmalliin verrattuna autossa on 48V mieto hybridi, lisäksi se kerää myös jarrutusenergiaa. Vakiovarusteena oleva aktiivijousitus käyttää kameroita lukeakseen edessä olevia tieoloja. Autossa on nelipyöräohjaus ja myös Quattro-neliveto.

Tasauspyörästö takana on Audi Sportin. Se lukee tietä niin, että jokainen pyörä reagoi optimaalisesti tienpintaan.

Euroopan malliversioon tulee lisävarusteena tarjolle matrix LED/laser -etuvalot ja OLED-takavalot.

Teknisellä puolella löytyy adaptoituva avustin, joka yhdistää adaptoituvan vakionopeudensäätimen, ruuhka-avustimen ja kaistallapitoavustimen. S8:ssa on myös viisi tutkasensoria, kuusi kameraa, 12 ultraäänisensoria ja laserskanneri, jotka toimittavat informaatiota auton tietokoneelle.

Bang & Olufsenin audiojärjestelmä antaa mehukkaat soundit, mutta siinä on myös aktiivinen järjestelmä, joka vähentää melua matkustamossa. Kahden näytön MMI-systeemiä voi ohjata kosketuksen lisäksi myös puheella.

Yhdysvalloissa mallissa on myös liikennevalotunnistin, joka auttaa kuljettajaa ajamaan nopeudella, mikä mahdollistaa ajamisen liikennevaloihin aina vihreän valon palaessa. Jos kuitenkin joutuu punaisiin liikennevaloihin, järjestelmä kertoo, kuinka kauan pitää odottaa ennen kuin valo vaihtuu vihreäksi.

3 kommenttia