Apu

Kari Väänäsen koettelemusten vuosi: ero, vakava sairastuminen ja rakkauden uusi roihu

Kari Väänäsen koettelemusten vuosi: ero, vakava sairastuminen ja rakkauden uusi roihu
Kari Väänänen kertoo Avun kolumnissa tapahtumiaan vuodelta 2020. Dramaattiseen vuoteen mahtui paljon vastoinkäymisiä mutta lopulta myös onnellinen päätös.
Julkaistu: 13.1.2021

Armottomana sanaseppänä tunnettu näyttelijä-ohjaaja Kari Väänänen, 67, lusi muiden suomalaisten tavoin kevään koronarajoitukset. Se oli kuitenkin vasta alkua.

— Heti, kun rajoituksia höllennettiin, päätin minäkin mennä terassille kurkkuani kostuttamaan. Enpäs kerinnyt kuin aloitella, kun kompastuin portaissa ja käsi poikki — ja niin sitä tepasteltiin kopara kantositeessä koko kesä, Väänänen kirjoittaa Avun kolumnissa.

Terveysongelmat ovat varjostaneet miehen viime vuosia. Muutama vuosi sitten Väänäseltä löytyi magneettikuvauksessa selkäydinahtauma kahdesta nikamasta. Ne operoitiin ja leikkaus sujui hyvin.

– Olin ihmetellyt mikä jalkoja vaivaa, kun en kohta osaa kävellä. Hermot olivat olleet vuosikausia puristuksissa, paranemisaika on pitkä: hermo tokenee millin kuukaudessa, Kari Väänänen kertoi Avulle 2019.

"Toista ihmistähän ei voi pitää vankina"

Terveysongelmat olivat kuitenkin vasta alkua vuoden 2020 dramaattisille tapahtumille.

— Kun kesä vaihtui syksyksi, ilmoitti vaimoni, että hän haluaa avioeron. No, toista ihmistähän ei voi pitää vankina eikä käskyläisenä, joten ei kun nimi paperiin ja poikamieheksi.

Kari ja Terhi Väänänen olivat pitäneet yhtä pitkään. Pariskunnalla on teini-ikäinen Oula-poika.

"Onni on, kun koko perhe nauraa yhdessä. Ne pienet hetket, jotka kannattaa ottaa vastaan ja huomata, ne, joita myöhemmin muistellaan."

— Siitä prosessista sitten tuli sen verran stressiä, että kohta sydämestä otti. Rytmihäiriöthän siitä tuli, siitä hyytymiä kammioon, hyytymä siirrähti aivoihin ja jalka alta ja taas oltiin lasaretissa. Siellä tutkittiin, syy löytyi ja lääke annettiin. Loppuelämän saan niitä popsia. No popsitaan, popsitaan.

"Itkettiin ja naurettiin, ja nyt on taas hyvä olla"

Kaikeksi onneksi vuosi päättyi kuitenkin kaiken draaman jälkeen onnellisesti.

— Ja niinhän siinä sitten kävi, että vaimo tuli jouluksi kotiin ja pyysi, että perumme avioeron. Niin tehtiin. Itkettiin ja naurettiin, ja nyt on taas hyvä olla. Mutta olipas se vuosi, huh.

Loppu hyvin ja perheessäkin taas kaikki hyvin, rakastetun kolumnistin onneksi. Kari Väänänen kertoi vajaat kaksi vuotta sitten Avulle näin kauniisti perheensä merkityksestä itselleen:

– Onni on, kun koko perhe nauraa yhdessä. Ne pienet hetket, jotka kannattaa ottaa vastaan ja huomata, ne, joita myöhemmin muistellaan.

Löydät Kari Väänäsen koko kolumnin täältä. Se julkaistaan torstaina 14.1.2021 Apu-lehdessä ja Avun verkossa.

10 kommenttia