Tuulilasi

Kanadalainen liikemies sijoitti McLareniin 200 miljoonaa


Kanadalainen liikemies Michael Latifi on ostanut noin 200 miljoonalla punnalla suunnilleen 10 % siivun McLaren Groupista, mikä sisältää myös McLarenin F1-tiimin.
Kuvat McLaren

”Tämä investointi vahvistaa tuntuvasti yhtiön tasetta ja alleviivaa kunnianhimoisia kasvutavoitteitamme”, McLaren tiedotti.

McLaren Groupiin kuuluvat superautoja rakentava McLaren Automotive, kilpailutoiminnoista vastaava McLaren Racing ja teknologiaosasto McLaren Applied Technologies.

”Olen ihaillut jo pitkään McLarenin brändiä. McLaren on täysin uniikki organisaatio autoalalla, kilpailupuolella ja myös teknologian kehittäjänä. Heillä on pitkän tähtäimen kasvusuunnitelmia ja -mahdollisuuksia, minkä vuoksi päätin tehdä tämän investoinnin”, Latifi kertoi.

Bahrainilainen holdingyhtiö Mumtalakat on McLarenin suurin osakkeenomistaja 56 % osuudellaan, saudiarabialaisen sijoittajan Mansour Ojehin TAG Group omistaa 14 %. Mukana on myös neljä muuta pienempää osakkeenomistajaa.

Viime vuonna McLaren Groupin arvoksi arvioitiin 2,4 miljardia puntaa. McLaren osti silloin potkut saaneen pääjohtajansa Ron Dennisin osakkeet. Latifi on ensimmäinen merkittävä uusi osakkeenomistaja sitten Dennisin lähdön.

Julkaistu: 22.5.2018