Kaipaatko kehoa ja mieltä hellivää lomaa? Thaimaasta löydät rentouttavien hoitojen lisäksi upeat puitteet joogaan ja meditaatioon
Mainos: Tourism Authority of Thailand, Stockholm office
Kaipaatko kehoa ja mieltä hellivää lomaa? Thaimaasta löydät rentouttavien hoitojen lisäksi upeat puitteet joogaan ja meditaatioon
Yhä useampi haaveilee lomasta, johon kuuluu rentouttavia hierontoja, lempeää joogaa, meditointia tai vaikka hyvinvointiin keskittyvä retriitti. Jos olet yksi heistä, on Thaimaa oiva valinta.
21.9.2020

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Thaimaa on vuosien varrella valloittanut monen matkailijan sydämen, eikä ihme. Upeat valkohiekkaiset rannat, aurinkoiset päivät, lämmin sää, herkullinen ruoka ja kiinnostavat nähtävyydet ovat yhdistelmä, jota harva pystyy vastustamaan. Nyt maa on kasvattanut suosiotaan myös hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden keskuudessa.

Näissä maisemissa suppaillessa mieli lepää.

Miltä kuulostaisi rentouttava hieronta, jooga tai vaikka meditatiivinen labyrinttikävely? Etsit sitten terveysretriittiä, hyvinvointia ylläpitäviä hoitoja tai boot campia, löytyy Thaimaasta runsaasti tarjontaa. Erityisen houkuttelevaksi asian tekee sen, että miellyttävän ilmaston jooga- ja meditaatioharjoituksia tehdään esimerkiksi upeissa puutarhoissa ja rannoilla. Tämän ansiosta uuden entistä ehomman minän tavoittelu on tavallista mielekkäämpää.

Thaimaasta löytyy lukuisia rauhallisia paikkoja, jotka sopivat esimerkiksi meditoimiseen.

Hoitojen lisäksi Thaimaassa voi helliä kehoaan herkullisella ja terveellisellä ruoalla. Thaikeittiössä yhdistyvät tuoreet raaka-aineet ja eksoottiset maut. Annoksissa maistuvat muun muassa erilaiset maustekastikkeet, tuoreet yrtit, lime ja chili.

Thaimaa tarjoaa loistavat mahdollisuudet reippaampiinkin liikunta-aktiviteetteihin. Kirkkaat vedet houkuttelevat sukeltamaan ja melomaan. Paikallisilla saleilla voi puolestaan tutustua thai-nyrkkeilyn saloihin. Myös kiipeilyyn löytyy erinomaiset puitteet esimerkiksi Krabilta.

Kiinnostuitko?

Lisää tietoa Thaimaan-matkailusta löydät Amazing Thainessin Facebook-sivulta.

Hemmottele itseäsi hoidoilla

Stressivapaa ohjelma, kuten erilaiset hoidot, jooga, meditaatio ja terveellinen thairuoka ovat omiaan vahvistamaan sisäistä rauhaa, joka puolestaan parantaa yleistä hyvinvointia. Hieronnoista ja muista hoidoista haaveilevat löytävät haluamansa helposti, sillä hoitoloita löytyy runsaasti. Lisäksi moni hotelli tarjoaa spa-palveluita myös muille kuin asukkailleen.

Perinteisen thaimaalaisen hieronnan lisäksi tarjolla on paljon erilaisia hoitoja.

Jos haluat rentoutua sekä fyysisesti että henkisesti, kannattaa kokeilla perinteistä thai-hierontaa. Sen kerrotaan jännityksen lisäksi helpottavan päänsärkyä, ruhjeita ja revähdyksiä sekä parantavan liikkuvuutta ja unta.

Aromaterapiassa kehoa hellitään hieronnan lisäksi yrttiöljyillä. Hoitoon yhdistyy usein lämpimällä yrttinyytillä painelua. Kokeilemisen arvoinen on myös kuumakivihierontaa, joka rentouttaa kehoa tehokkaasti.

Tavoitteena turvallisempi matkailu

  • Thaimaan matkailutoimisto (Tourism Authority of Thailand - TAT), Matkailu- ja urheiluministeriö, kansanterveysministeriö, kauppaneuvosto ja matkailualan toimijat tekevät yhteistyötä Thaimaan turvallisuus- ja terveyshallinnon (Safety & Health Administration - SHA) kanssa taatakseen matkailijoiden turvallisuuden.
  • Kaikkien toimijoiden yhteisenä tehtävänä on omalta osaltaan vahvistaa SHA-kriteerien toteutumista Thaimaan turistiviranomaisten ja matkailualan palveluissa.
  • Yhteistyön tavoitteena on lisätä kotimaisten ja kansainvälisten matkailijoiden luottamusta turvallisuutta ja terveyttä koskeviin sääntöihin.
  • Matkailuviranomaisten on noudatettava tiukasti julkisen terveydenhuollon ministeriön COVID-19-ohjeita ja suosituksia.
  • Hankkeen avulla Thaimaan matkailutoimisto pyrkii pitämään Thaimaan jatkossakin matkailijoille mieluisena kohteena, ja samalla ylläpitää matkailuviranomaisten valmiutta matkailun paluuseen COVID-19:n jälkeisenä aikana. Lisäksi halutaan tarjota matkailijoille uudenlaisia kokemuksia ”uuden normaalin” jälkeen.

Kommentoi »