Apu

Julio Iglesias: "Minulla on miljoonia naisia. Olen täynnä intohimoa"

Julio Iglesias: "Minulla on miljoonia naisia. Olen täynnä intohimoa"
Julio Iglesias on romantiikan kuningas, joka saapuu vielä kerran laulamaan meille rakkaudesta. Huhut hänen naissuhteidensa määrästä ovat megalomaanisia.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Julio Iglesias kuuluu tähän aamuun: Kuvitelkaa, kuinka heräätte ylellisessä lomahotellissanne ja ensi kertaa avaat­te ovet parvekkeelle. Edessänne kimmeltää meri ja korkealla taivaalla liitelee satunnainen lintu. Julio Iglesiasin lempeän kuulaan äänen siivin saavutatte saman tunteen sittenkin, kun olette laskeutuneet kolean kotimaanne loskaiselle kamaralle.

Tätä ääntä on ollut vaikea vastustaa missään päin maailmaa. Levyjä on myyty 300 miljoonaa kappaletta.

Manageri on järjestänyt Julio Iglesiasille ja Avulle puhelinhaastattelun. Iglesias, 75, puhuu Karibialla Dominikaanisessa tasavallassa huvilassaan, toimittaja puolestaan avokonttorissa Helsingissä. Iglesias lausuu englantia paksulla espanjalaisella aksentilla. Kiitos, hän voi oikein hyvin.

– Minulle jokainen päivä on ihana ja täynnä rakkautta. Tässä iässä saa olla kiitollinen ja tyytyväinen jokaisena aamuna, jolloin pystyy nousemaan ylös vuoteestaan. Jos olet 30 vuotta nuorempi, et kiinnitä mitään huomiota tällaisiin asioihin.

Julio Iglesias pukeutuu joko mustaan tai valkoiseen.

"Uin alasti, sieluni on paljas"

– Olen täynnä intohimoa. Minun ei tarvitse laulaa rahan takia. Minun ei ole pakko laulaa. Mutta minä rakastan laulamista. Se on minun elämäni, Julio Iglesias kertoo.

Hän hyräilee puhelimessa.

– Teen tätä koko ajan. Näin pidän ääneni kunnossa. En tarvitse harjoituksia.

Heti toiseen hengenvetoon hän sanoo treenaavansa ääntään ja kroppaansa joka ainoa päivä kaksi tuntia.

– Itsekuri on tärkeää. Laulu on minulle fyysistä ja henkistä kuntoilua.

Iglesias antautuu koko kehollaan universumille. Terveys perustuu siihen, että tekee itselleen rakkaita asioita.

– Uin alasti uima-altaassa ja meressä. Otan maailman vastaan paljaalla sielullani. Syön mistä pidän. Laulan mitä rakastan. Minulla ei ole ongelmia. Näin pysyn kunnossa.

Auto-onnettomuus tuhosi uran Real Madridin pelaajana.

Seurustelitko Anne Pohtamon kanssa?

Tie menestykseen avautui 1960-luvun lopussa. Suomessa Iglesias tosin oli melko tuntematon 70-luvulla. Vuonna 1979 huhuttiin, että hän seurustelisi Anne Pohtamon kanssa. He tutustuivat Miss Universum -kilpailuiden tuomaristossa.

Pitääkö se paikkansa? Nythän totuuden voisi jo kertoa. Iglesias kieltää kolmasti.

– Ei, ei, ei valitettavasti. Pidin hänestä, mutta hän ei ollut tyttöystäväni.

Iglesias on tulossa Suomeen kesäkuussa 2019 viimeistä kertaa. Tuhansia ja taas tuhansia konsertteja pitänyt mies sanoo, että konserttikiertue on hänen jäähyväisensä.

Maailman paras latinoartisti haki palkinnon Lontoosta.

Uran alku on kuin sadusta, jossa kuljetaan kärsimyksen kautta voittoon.

Julio Iglesias syntyi Madridissa ylemmän keskiluokan perheeseen kuuluisan gynekologi-isän lapseksi.

Hän pelasi vakavissaan jalkapalloa Real Madridissa ja alkoi opiskella lakia. Kuusikymmenluvun alussa hän joutui auto-onnettomuuteen. Hänen alaraajansa halvaantuivat kolmeksi kuukaudeksi. Ura jalkapalloilijana oli tohjona.

Sairaanhoitaja antoi 19-vuotiaalle Iglesiasille kitaran näppäiltäväksi. Julio aloitti laulamisen ja säveltämisen sairaalavuoteella.

Toipumisaika onnettomuudesta kesti kaksi vuotta. Iglesias kypsyi laulajaksi. Hänen musikaalisuutensa oli pienoinen yllätys, eihän häntä aikaisemmin edes ollut hyväksytty koulun kuoroon. Laulukokeen pitänyt pappi oli toivottanut hänet tervemenneeksi jalkapalloilemaan.

Älä enää heitä pikkuhousuja lavalle

Opiskellessaan kieliä Englannissa Iglesias hankki taskurahoja esiintymällä pubeissa ja pikkuklubeilla. Hän säesti lauluaan kitaralla.

– Yleisö piti siitä – tosin en ymmärrä miksi, Julio Iglesias virnuilee.

Hän voitti 60-luvun lopussa Benidormin kansainvälisen laulukilpailun ja sijoittui pian neljänneksi Euroviisuissa.

Vuonna 2014 hän oli vastaanottamassa Lontoossa jälleen yhtä uutta palkintoa. Häneltä kysyttiin, vieläkö naiset heittelevät pikkuhousuja hänen konserttilavoilleen. Vastaus oli nasakka.

– Ei ikinä. He tietävät, etten pysty enää kumartumaan ja poimimaan niitä ylös.

Perhekuvassa Isabel Preyslerin, Chabélin ja Julio Iglesias Jr:n kanssa.

Terroristit sieppasivat oman isän

Iglesias solmi ensimmäisen avioliittonsa vuonna 1971 filippiiniläissyntyisen mallin ja toimittajan Isabel Preyslerin kanssa. Preysleriä kutsuttiin Manilan helmeksi. Hän oli yläluokkainen seurapiirikaunotar.

Hienoissa piireissä liikkui myös Julion gynekologi-isä Julio Iglesias Puga. Jos Iglesiasin lapsuudenperhe oli Espanjassa seurattu ja rakastettu julkkisperhe.

Julio ja Isabel erosivat alle kymmenessä vuodessa saatuaan aikaiseksi tyttären, Chabélin ja pojat Julio Iglesias Juniorin ja Enriquen.

Vuonna 1981 baskimaan itsenäisyysjärjestön ETA:n terroristit kidnappasivat Iglesiasin isän. Hän vapautui vahingoittumattomana. Laulaja pelästyi tapahtumasta, järjesti perheelleen turvamiehet ja päätti muuttaa Espanjasta Miamiin.

3000 vai 5000 naista?

Alkanut vuosikymmen oli laulajalle luovaa ja viriiliä aikaa. Väitetään, että Iglesiasilla on ollut elämänsä aikana 3 000 seksikumppania. Jotkut ovat vetäneet lukeman 5 000:een. Hän itse kuulemma lopetti laskemisen jo 1970-luvulla.

Kysyn puhelimessa, pitääkö 3 000 naista paikkansa. Jälleen Iglesias kieltää kolmasti.

– Ei, ei, ei. Minulla on ollut miljoonia tyttöystäviä. Aina, kun laulan yleisön edessä, minulla on uusia tyttöystäviä.

Kirsi Wallasvaara (vas.), Martina Kallionalusta, Aste Seppälä ja Soili Markkanen ympäröivät tähden vuonna 1982 Helsingissä.

"Hän taputtelee naisia kaiken aikaa"

Iglesias vieraili Suomessa vuonna 1982 hakemassa kulta- ja timanttilevyt hittikokoelmastaan ja lauloi tv:n Viime tipassa -ohjelmassa kaksi kappaletta. Avun toimittaja Heidi Kallio seurasi tapahtumien kulkua.

”Juliolla näyttääkin olevan tapana taputella kaiken aikaa ja kaikkia naisia, joihin hän vain ylettyy. Ensin se tuntuu tähän kosketusarkaan kansaan kuuluvasta vähän kiusalliselta, mutta kun siihen tottuu, niin se onkin ihan mukavaa. Ei seksikästä, vaan sympaattista.”

Hän kuiskasi Avun toimittajan korvaan, että hän pitää oikeastaan pojista ja päästi sitten raikuvan naurun. Tähden ainoa pahe oli tupakointi. Hän sanoi, ettei hän käytä alkoholia. Punaviini oli hänelle terveysjuoma. Vitsailtuaan ja taputeltuaan naisia illan ajan Iglesias lähti nukkumaan ja jätti hämmentyneet Suomi-tytöt sikseen.

Miranda Rijnsbergerin kanssa jo 30 vuotta.

Uusi nuori mallivaimo

Villien vuosien jälkeen Julio alkoi seurustella itseään 22 vuotta nuoremman alankomaalaisen mallin Miranda Rijnsburgerin kanssa.

– Aluksi hänen maineensa naistenmiehenä pelotti, mutta rakastuin häneen hullun lailla, ja hän minuun. Tunne kasvaa vuosi vuodelta, Miranda on sanonut.

Mirandaa on kuvailtu ystävälliseksi naiseksi, jolla on luonnollinen tyyli.

– Jumaloin vaimoani. Kun tulen Helsinkiin, hän on silloin todennäköisesti talossamme Espanjassa. Ehkäpä hän voi tulla kanssani Helsinkiin. Tosin hänellä on muutakin tekemistä. Hänenhän täytyy huolehtia viidestä lapsestaan.

Pariskunta avioitui vuonna 2010 seurusteltuaan 20 vuotta ja hankittuaan viisi lasta. Espanjalainen media seuraa herkeämättä varsinkin kuvankauniita kaksostyttäriä Victoriaa ja Cristinaa. Kuvissa he nauttivat elämästä uima-altaiden äärellä ja lämminveristen ratsujen selässä.

DNA-näytteen metsästys

Virallisesti lapsia on kahdeksan. Ehkä heitä on enemmänkin. Oma lukunsa on 42-vuotias espanjalainen Javier, jonka äiti on vähävarainen takavuosien tanssijatar.

Isyyttä metsästettiin suuren maailman tyyliin. Espanjalainen etsivä matkusti Miamiin DNA-testi takataskussaan. El Pais -lehti kertoi, että näyte saatiin Iglesiasin miespuoliselta sukulaiselta. Toisen lähteen mukaan näyte otettiin pullosta, josta laulaja oli siemaissut vettä.

Iglesiaksen lakimies pyrki torppaamaan kaiken.

Enrique on lapsista menestynein.

Tavallinen perhearki on tuntematon käsite tällaiselle tähdelle. Ensimmäiseen perheeseen suhde jäi etäiseksi. Iglesias keikkaili ympäri maailmaa, ja vaimolla oli työnsä kaunottarena seurapiireissä. Lapset jäivät lastenhoitajan käsiin.

Kun myöhemmin Enrique-poika halusi muusikoksi, hän lainasi rahaa lastenhoitajalta, otti salanimen ja lähti esittäytymään levy-yhtiölle. Hän ei halunnut ratsastaa isänsä maineella. Silti hänestäkin on tullut fanitettu laulaja ja musiikin miljonääri.

"Tottakai tapaan poikaani"

Julion ja Enriquen välejä on väitetty niin huonoiksi, etteivät he ole tavanneet vuosiin. Huhutaan, että poika seurusteli entisen tennistähden Anna Kournikovan kanssa kymmenen vuotta ilman, että Annaa ja isä-Iglesiasta olisi esitelty toisilleen. Nyt pariskunnalla on parivuotiaat kaksoset.

Julio kertoo puhelimessa tottakai tapaavansa poikaansa ja kaikkia lapsenlapsiaan. Perhetapaamisissa he syövät ja laulelevat yhdessä.

– Olen isoisä ja isoisoisä. Joskus tuntuu, että olen elänyt täällä jo 500 vuotta tai 2 000 vuotta sitten.

Isä kehuu poikaansa mestarilliseksi, mutta duettoa emme tule näkemään.

– Ei ikinä. Se olisi liian mainosmaista. Olemme myös molemmat koko ajan matkoilla, ehdimme tapaamaan korkeintaan muutaman kerran vuodessa.

Hän asuu etupäässä Karibialla.

Vikatikki plastiikkakirurgilla

Paksu rusketus ja hampaat kuin valkaistua norsunluuta. Iglesias pukeutuu aina kokovalkoisiin tai sitten tummaan pukuun. Hän on 185 senttimetriä pitkä ja pitänyt painonsa koko aikuisiän alle 80 kilossa.

Komea mies kävi kasvojenkohotuksessa 2000-luvun alussa. Sitä hän katui.

– Pahin juttu, jonka olen tehnyt elämässäni. Plastiikkakirurgiaa pitäisi tehdä taitavasti, koska se voi muuttaa ilmeesi ja eleesi.

Mutta rohkea rokan syö.

– Tekisin sen uudestaan, kyllä, mutta paremman kirurgin kanssa.

Palkittu kunniatohtori

Iglesiasin musiikin salaisuus piilee sen luontevassa kauneudessa. Melodiat on helppo hyväksyä. Välillä taustat tuovat mieleen Lemmenlaiva-tv-sarjan. Sanat kertovat usein kaipaavasta rakkaudesta, ja se onkin rakkauden lajeista ihanin. Lauluissa ei uhmata eikä arvostella mitään.

Iglesias paukauttaa, ettei osaa laulaa.

– Taiteilijassa pitää olla karismaa. Jotakin, jonka avulla hän pystyy pitämään otteessaan kymmentuhantista yleisöä. Tuo jokin tulee Jumalalta. Se ei ole tekniikkaa, siihen ei ole järkisyitä. En enää kysele miksi – minä vain laulan.

Iglesias on kruunattu maailman parhaaksi latinomuusikoksi, saanut Grammyjä ja tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle. Hänet on nimetty kunniatohtoriksi ja palkittu kymmenillä elämäntyöpalkinnoilla. Guinnessin ennätysten kirjaan hän pääsi levyttämällä eniten musiikkia eri kielillä.

Hänet on palkittu myös Kiinan historian suosituimpana ulkomaalaisena artistina.

– Se on minulle suuri kunnia. Olen kiitollinen ja nöyrä. Olen saavuttanut kaiken laulamalla 52 vuotta.

"En tarvitse rahaa"

Karisma on tuonut rikkauksia. Kun Iglesias myi entisen kotitalonsa India Creek -saarelta Miamissa, siitä maksettiin 28 miljoonaa euroa. Karibialla hänen firmansa kerrotaan rakennuttaneen lomakyliä.

Hän on kerännyt varoja Unicefille ja Meksikon ja El Salvadorin maanjäristyksen uhreille. Rikkauteensa rikas suhtautuu näin:

– En välitä rahasta, en tarvitse sitä. Rahalla ei voi ostaa sitä, mikä on tärkeintä elämässä. Aikaa ei voi ostaa. Aivoni ja kiitollisuuteni ovat elämäni rikkaus.

Se jokin sinussa on.

"Ennen Trump oli mukava"

Clintonien ja Bushien ystävä piti Donald Trumpista ennen kuin tästä tuli presidentti. Hän on aiemmin esiintynyt Trumpin kasinoilla. Kun Trump vuonna 2015 oli haukkunut meksikolaisia maahanmuuttajia raiskaajiksi, rikollisiksi ja huumekauppiaiksi, Iglesias kimmastui. Hän ilmoitti, ettei hän enää laula Trumpin paikoissa.

– Hän on kusipää. Hän luulee voivansa parantaa maailman, mutta unohtaa, mitä maahanmuuttajat ovat tehneet hänen maansa hyväksi. Hän on pelle. Ja pyydän anteeksi pelleiltä, Iglesias tokaisi.

Nyt hän sanoo Avulle sovittelevammin:

– Olin vihainen hänen tavastaan puhua maahanmuuttajista. Hänen omakin isoisänsä oli maahanmuuttaja. Se ei ollut kaunista. Mutta se ei kuulu minulle. Trump oli mukava ennen kuin hän tuli politiikkaan.

Julio Iglesias, minkä elämänohjeet haluat antaa meille muille? Hän empii hetken, mutta sanoo vihdoin:

– Tee sitä mitä rakastat. Tärkeintä on rakkaus. ●

Julkaistu: 6.5.2019
Kommentoi »