Apu

Jukka Hildén sai vuosi sitten burnoutin: Painoni jojoili 20 kilon verran

Jukka Hildén sai vuosi sitten burnoutin: Painoni jojoili 20 kilon verran
Kansainvälisten viihdemarkkinoiden valloitusta yrittänyt Jukka Hildén jopa 18-tuntisia työpäiviä, kunnes ei enää edes päässyt ylös sängystä.
Julkaistu: 19.9.2019
Viime syksynä Jukka Hildénin, 39, voimat loppuivat. Hän oli päättänyt jättää lomat pitämättä, ja ympäripyöreiden työpäivien lisäksi hän lähti kolmeksi viikoksi vuoristoon kuvaamaan Huippujengi-ohjelmaa äärimmäisen rankkoihin olosuhteisiin valmiiksi uupuneena.
– Lopulta en jaksanut tehdä enää mitään. Olin pyörittänyt, tuottanut ja juontanut kaikkea kolme ja puoli vuotta putkeen. Lisäksi tein joka viikko kuusi videota YouTubeen, jotta sain katselukerrat 40 miljoonaan kertaan kuukaudessa. Seinä nousi pystyyn.

12–18-tuntisia työpäiviä

Jukan oli vaikea löytää motivaatiota mihinkään, ja lopulta tuntui hankalalta nousta edes ylös sängystä.
– Sain pahan burnoutin, koska olin tehnyt liian pitkään 12–18-tuntisia työpäiviä.
Oli otettava useampi kuukausi vapaata.
– Lähipiirikin pyysi hoitamaan itseni kuntoon. Löysin Losista superhyvän terapeutin, joka ymmärsi jenkkipaineita. Kyllä sekin avasi silmiä, kun jopa hän sanoi, että et ole enää se sama Jukka kuin kolme ja puoli vuotta sitten. Olet kadottanut kipinäsi.

"Nyt elämä on terveemmällä pohjalla"

Jukka toteaa, että kaikki tekevät virheitä, mutta niihin ei kannata jäädä jököttämään.
– Aloin keskittyä itseeni, tein terapeutin antamia harjoitteita ja reissasin paljon Suomeen lapsia tapaamaan. Nyt on vähitellen ollut kiva alkaa tehdä töitä, mutta sadan asian sijaan keskityn vain muutamaan. Elämä on tällä hetkellä terveemmällä pohjalla.
Loppuunpalamistakaan hän ei harmittele.
– Sen ansiosta aloin taas urheilla ja syödä terveellisemmin. Olen aina ollut superhyvässä kunnossa, mutta treenaaminen on jäänyt matkustelun vuoksi. Haluan fyysisesti ja henkisesti sinne missä olen ollut. Olen palkannut sitä varten personal trainerin. Burnoutin aikana tuli reissattua ja syötyä sen verran hyvin, että vuoden aikana painoni on jojoillut 20 kilon verran. Onneksi kiloista pääsee treenillä eroon.
Tällä hetkellä Suomessa viihtyvä Jukka ehti jo aiheuttaa lauantaina 14.9. somekohun:
Lue Jukka Hildénin koko haastattelu Avusta 39/2019! Jutussa hän kertoo muun muassa kahdella mantereella järjestetystä perhearjestaan eron jälkeen ja uudesta kihlatustaan Chachi Gonzalesista, jonka laskettu aika on marraskuussa.
Kommentoi »