Tuulilasi

Joku tuli jo katumapäälle? – ensimmäinen "käytetty" McLarenin superhybridi autoliikkeen listoillaJoku tuli jo katumapäälle? – ensimmäinen "käytetty" McLarenin superhybridi autoliikkeen listoilla

Ensimmäiset McLarenin P1-superautot luovutettiin asiakkaille lokakuun loppupuolella.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat McLaren

Hybridisporttia valmistettiin 375 auton erä ja sitä myytiin vain suoraan asiakkaille, joten autoliikkeiden myyntiin harvinaisuuksia ei vielä olisi uskonut päätyvän.

Dubaissa sijaitseva Alain Class Motors kuitenkin kauppaa P1:stä. Auton mittarilukema näyttää pyöreää nollaa, joten Motor Authority epäilee McLarenin asiakkaan tulleen katumapäälle ja pistäneen autonsa myyntiin ennen aikojaan.

Autokauppias ei hintapyyntöä netissä paljasta, mutta valmistajan hinta liikkui miljoonassa eurossa, joten sitä halvemmalla auto tuskin irtoaa.

Hybridisportti kiihtyy nollasta sataan 2,8 sekunnissa. Nollasta 200 km/h mennään puolestaan 6,8 sekunnissa ja 300 km/h 16,5 sekunnissa. Viimeisin luku on jopa 5,5 sekuntia taannoista McLaren F1 -superautoa parempi.

P1-mallin huippunopeus on 350 km/h ja polttoaineen keskikulutus 8,3 litraa sadalla kilometrillä.

Moottorina autossa toimii 3,8-litrainen tuplaturbo V8 -bensakone, jota tukee sähkömoottori. Koneiden yhteenlaskettu teho on 916 hevosvoimaa. Pelkällä sähkön voimalla autolla voi ajaa 11 kilometrin matkan, ja auton hiilidioksidipäästöt ovat 194 g/km.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.12.2013