Tuulilasi

Jeepiltä tulossa neljä uutta mallia Eurooppaan

1

Fiat Chrysler Automobilesin pääjohtajan Sergio Marchionnen mukaan Jeepin myynti Euroopassa oli laiskaa freesatusta mallistosta huolimatta.
Kuvat Jeep

Niinpä Jeep tulee julkistamaan tämän vuoden aikana neljä uutta mallia Euroopassa.  Brändin myynti kasvoi viime vuonna vain 2 %. Kokonaan uusi malli on Wrangler, Compass, Cherokee ja Renegade uudistetaan. Tähtäimessä on nostaa myynti alle 1,4 miljoonasta kappaleesta 2 miljoonaan.

Jeepin uusi Euroopan johtaja Jeff Hines myöntää hänkin, että myynti Euroopassa on ollut pettymys.

”Meillä oli hankaluuksia saada Compass markkinoille, se edustaa yhtä suurimmista segmenteistä. Odotan tästä vuodesta todella paljon parempaa, tästä tulee Jeepin vuosi”, Hines sanoi.

”Uskomme Jeepin menestykseen myös Iso-Britanniassa. Jälleenmyyjien rooli on tässä erityisen tärkeä. Kommunikointi on isossa ja tärkeässä roolissa, meidän on pystyttävä kertomaan potentiaalisille asiakkaillemme malleistamme.”

”Ehkä Jeep nähdään vielä pitkälti nelivetoisena maastoautona, meidän on tuotava enemmän esiin sitä viestiä, että Jeep on auto jokapäiväiseen käyttöön ja kaikkiin tilanteisiin”, Hines sanoo.

Uusittu Renegade julkistetaan 1. heinäkuuta, jolloin FCA kertoo myös eri brändiensä tulevaisuudennäkymistä ja strategiastaan sijoittajille.

Jeepin kasvusuunnitelmia saattaa horjuttaa dieselien laskeva kysyntä Euroopassa, Hines uskoo, että myös polttomoottoreilla on edelleen kysyntää Euroopassakin. Lisäksi Jeep on tekemässä uusia hybridejä, joista ilmoitetaan Autocarin mukaan myös heinäkuun tilaisuudessa.  

Julkaistu: 20.3.2018