Apu

Sillanpäästä imagoriski tv-kanavalle – "Olisimme toimineet toisin, jos olisimme tienneet"

Sillanpäästä imagoriski tv-kanavalle – "Olisimme toimineet toisin, jos olisimme tienneet"
Tangotuomari Jari Sillanpään huumeyhteydet arvelluttavat Alfa-tv:n johtajaa. – Asia on mikroskoopin alla.
Julkaistu: 4.4.2019

Perhekanava Alfa-tv ei tiennyt solmiessaan sopimusta Seinäjoen tangomarkkinoiden televisioinnista, että laulaja Jari Sillanpää on tuomaristossa. Tangotuomariston kokoonpano tuli Alfa-tv:lle yllätyksenä, kun asia julkistettiin helmikuussa. Sillanpää kärsii parhaillaan ehdollista vankeusrangaistusta.

– Olisimme toimineet toisin, jos olisimme tietäneet, Alfa-tv:n operatiivinen johtaja Jarmo Kalliola sanoo.

Tangokuninkaallisten alkukarsinnat ovat käynnissä. Tangomarkkinoihin liittyvät ohjelmat jo pyörivät Alfa-tv:ssä. Toukokuun 25. päivänä Sillanpää on tuomariston kanssa Lempäälässä Tangomaraton-karsintakilpailussa.

Alfa-tv:n epävarmuutta lisää se, että Sillanpään nimi on noussut esiin lapsiin kohdistuneen seksuaalirikosvyyhdin yhteydessä. Iltalehden ja MTV:n mukaan vyyhdissä on mukana Sillanpään huumeiden hovihankkija, joka sai viime elokuussa neljän vuoden huumetuomion.

Sillanpää itse ei ole epäiltynä seksuaalirikoksissa.

– Meillä on nollatoleranssi huumeidenkäyttöön ja seksuaalisiin väärinkäytöksiin. Olemme ilmoittaneet Tangomarkkinoille tästä linjasta, Kalliola sanoo.

Jos jotain dramaattista ilmenisi, se Kalliolan mukaan vaikuttaisi yhteistyöhön.

– Seuraamme tätä koko ajan. Asia on mikroskoopin alla.

"Olemme tiedostaneet riskin"

Alfa-tv esittää tangokuninkaallisista kertovaa Onnemme kyyneleet -ohjelmaa, joka näkyy ruudussa keskiviikkoiltaisin ja torstaiaamuisin.

Tango-ohjelmien näkyvyys Alfa-tv:ssä tihenee heinäkuuta kohti, jolloin uudet kuninkaalliset valitaan Seinäjoella.

– Olemme tiedostaneet riskin. Olemme kovasti miettineet ja keskustelleet Tangomarkkinoiden kanssa.

Kalliola kertoo, että Alfa-tv on konservatiivinen kanava: ihmisiä ei haukuta, esitetään paljon musiikkia ja autourheilua. Sunnuntaisin tulee myös uskonnollisia ohjelmia.

"Ei lyödä lyötyä"

Kalliola sanoo, että Jari Sillanpäähän suhtautuminen on kaksipiippuinen juttu.

– Me annamme second chancen (toisen mahdollisuuden). Ei lyödä lyötyä.

Jari Sillanpää sai 10 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen kristallihuumeen eli metamfetamiinin käytöstä ja levityksestä elokuussa 2018. Helmikuussa julkistettiin, että hän kuuluu Seinäjoen tangomarkkinoiden tuomaristoon. Sillanpää on vuoden 1995 tangokuningas.

Vuonna 2017 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi laulajan yli 23 000 euron sakkoihin metamfetamiinin käytöstä ja huumeiden vaikutuksen alaisena autoilusta.

1 kommentti