Tuulilasi

Japsisporttifaneille tulossa onnen päivät − Nissan 370Z ja Toyota Supra saamassa syksyllä jatkoa


Japanilaiset medialähteet kertovat, että uusi Nissan 370Z ja Toyota Supra näkisivät päivänvalon Tokion autonäyttelyssä lokakuussa 2017.
Teksti Max Lange
Kuvat Anssi Kienanen, TL-kuva-arkisto, Nissan

Supra on mallinimenä monelle tuttu 1990-luvulta ja varsinkin suomalaisille Gran Turismo -pelisarjasta. Supran tuotanto päättyi kuitenkin jo vuonna 2002, joten niitä on näkynyt meillä päin vain japanilaisina tuontiautoina ja usein vahvasti modifioituina.

Toyota on virallisesti vahvistanut, että uusi Supra on kehitteillä. Se kehitetään yhteistyössä BMW:n kanssa samalle takavetorakenteelle, jolle tehdään myös tuleva Z4. Auton julkistus tapahtuisi siis tämän hetkisten tietojen mukaan siis vielä tämän vuoden syksyllä. Pitääkö Supra vanhan nimensä, ei ole vielä selvää.

Nissan perinteinen Z-urheiluautosarja on saamassa myös jatkoa syksyllä. 370Z:n jatkajaa ei ole virallisesti vahvistettu, mutta japanilaisten ja yhdysvaltalaisten lähteiden mukaan Tokiossa paljastettaisiin mallin konseptiversio.

Nykyinen 370Z on ehtinyt jo kahdeksan vuoden ikään, joten uudelle mallille olisikin jo aika. Lähteet sanovat, että mittasuhteiltaan malli muistuttaisi edeltäjäänsä, joskin autoon on tuotu ilmettä Nissan GT-R:stä sekä Nissanin muista nykymalleista. Myös mahdollista SUV-varianttia on väläytelty.

Moottoriksi tuleva Z-malli saanee Infinitin malleista tutun kaksoisahdetun 3-litraisen V6-moottorin. Teho asettunee jonnekin 300−400 hevosvoiman kantturoille, mutta Nissan GT-R:ää se ei saa uhata.

Lähde: Caradvice

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 30.1.2017