Tuulilasi

Iso-Britannia suunnittelee ekoautoille vihreitä rekisterikilpiä


Iso-Britannian liikenneministeriö on kertonut, että pian vähäpäästöisissä autoissa tulee olemaan vihreät rekisterikilvet, että ne erottuisivat paremmin polttomoottoriautoista.
Kuvat All Over Press

Sama systeemi on jo Kiinassa, Norjassa ja Kanadassa, missä vihreät kilvet on sähköautoissa, hybrideissä ja vetyautoissa.

Suunnitelmissa on myös sallia tulevaisuudessa vihreille autoille mahdollisuuden ajaa esimerkiksi bussikaistoilla tai uusilla vähäpäästöisten autojen kaistoilla. Uudistuksilla pyritään lisäämään vähäpäästöisten autojen menekkiä.

”Iso-Britannialla on ylpeä historia uuden teknologian hyödyntäjänä, haluamme olla sellainen myös vähäpäästöisten autojen suhteen. Nämä vihreät rekisterikilvet tulevat lisäämään tietoisuutta vähäpäästöisten autojen lisääntymisestä maassamme, mikä johtaa koko ajan parempaan ilmanlaatuun”, sanoo Iso-Britannian liikenneministeri Chris Grayling.

Iso-Britannia järjesti juuri maailman ensimmäisen nollapäästöisten ajoneuvojen Zero Emission Vehicle Summit -tapahtuman, missä oli mukana useiden valtioiden edustajia ympäri maailman.

Julkaistu: 11.9.2018