Mondo

Iltapäivätee on brittiklassikko, jossa yhdistyvät tyyli ja nautiskelu

Iltapäivätee on brittiklassikko, jossa yhdistyvät tyyli ja nautiskelu
Britit rakastavat iltapäiväteetään. Valitsimme parhaat paikat Lontoossa afternoon tean nauttimiseen.
Julkaistu: 17.5.2018
Kauniisti aseteltu kattaus, levollinen tunnelma. Voileipien ja laatuteen miellyttävä happamuus, hilloskonssien suloinen makeus. Brittiläisen iltapäiväteen perinne on kestänyt 1800-luvun puolivälistä meidän aikaamme, ja siihen on hyvät syynsä. Ateriasta voi jokainen ruokailija poimia haluamansa kokoisen version, ja silti kyse on aina nimenomaan hitaasta, rauhoittavasta nautiskelusta.
Lontoon-kävijälle afternoon tea on erityisen sopiva, koska kaupungin kulttuuri-tarjonta houkuttelee aamusta iltamyöhään ja siellä tulee helposti käveltyä pitkiä matkoja. Brittien mielestä klassisimmat ja kauneimmat iltapäiväteen tarjoilut löytyvät Lontoossa huippuhotellien ravintoloista. The Savoyn ja Claridge’sin teet ovat maailmankuulut – ja hyvin kalliit, hinnat ovat 65–80 euroa ruokailijalta.
Iltapäiväteellä on aina ruuan lisäksi tarjolla useita teelaatuja, ja Brown’s-hotellin henkilökunta osaa suositella sopivat. Perinteeseen ei kuulu samppanja, mutta sen nauttiminen yleistyy.
Mondon suositus tässä laatu- ja hintaluokassa on Mayfairissa sijaitseva Brown’s Hotel. Vuonna 1837 perustetun hotellin English Tea Room on viehättävä ja arvokas tila eikä onneksi hallimaisen iso. Teen voi nauttia takkatulen loimutessa, ja usein paikalla on pianisti musisoimassa. Kaikki on huolella tehtyä: niin kinkku-, kurkku-, muna- ja lohileivät kuin skonssit vatkatun kerman ja hillon kera. Lisäksi on lajitelma erilaisia leivoksia. Leivät ja skonssit ovat perinteiseen tapaan pieniä, mutta kokonaisuus on silti täyttävä. Tee tarjoillaan ruusukuvioisista kupeista, ja lisämaksusta saa samppanjaa. Kuten moni muukin paikka Lontoossa, Brown’s Hotel tarjoaa myös terveellisempää Tea-tox-vaihtoehtoa hedelmäsalaatteineen ja chiansiemenvanukkaineen.
Jos haluat perinteiselle mutta edullisemmalle iltapäiväteelle, valitse Marylebonen Zetter Townhouse -hotelli. Sen Seymour’s Parlour -ravintolassa teen saa alle 40 eurolla. Vielä halvempia ja silti kauniisti tarjoiltuja versioita klassisesta iltapäiväteestä löytyy viehättävien museoiden, The Fan Museumin ja The Wallace Collectionin, ravintoloista.
Brown’s Hotel, roccofortehotels.com
Seymour’s Parlour, Zetter Townhouse, thezettertownhouse.com
The Fan Museum, thefanmuseum.org.uk
The Wallace Collection, wallacecollection.org
Kommentoi »