Hurja väite – Koenigsegg lupailee 1,6-litraisesta moottorista peräti 400 hv
Autot ja liikenne
Hurja väite – Koenigsegg lupailee 1,6-litraisesta moottorista peräti 400 hv
Autosivusto Carbuzzin haastattelussa Christian von Koenigsegg on todennut, että 400 hevosvoimaa 1,6-litraisesta moottorista ei ole mikään mahdottomuus.
Teksti

Julkaistu 23.5.2016
Tuulilasi

Superautovalmistaja Koenigsegg on hämmästyttänyt viime vuosina yli 1000-hevosvoimaisilla superautoillaan. Varsinkin polttomoottoriteknologiassa Koenigsegg on ollut erittäin innovatiivinen. Ruotsalaisfirman polttomoottoreissa tehon suhde iskutilavuuteen on maailman korkein.

Koenigseggin One:1 -superautossa turboahdetusta 5-litraisesta V8-moottorista irrotetaan absurdit 1360 hevosvoimaa. Litraa kohden teholukema on 272 hv. Samassa suhteessa 1,6-litraisesta moottorista voisi teoriassa irrottaa 435 hevosvoimaa.

Koenigsegg kehittää 1,6-litraista tehohirviötä yhdessä kiinalaisen Qoroksen kanssa, kerrotaan Carbuzzin haastattelussa. Moottorin suunnittelussa käytetään samoja periaatteita kuin One:1-superautossa.

Tehopakkausta ei olla kuitenkaan alkuvaiheessa tuomassa tuotantoon, sillä sen on tarkoitus vain osoittaa, mihin ruotsalaismerkin teknologialla pystytään.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »