Tuulilasi

Hurja kysyntä - VW kolminkertaistaa uuden SUV:nsä tuotannon


Volkswagenin uusi Golfin kokoinen SUV T-Roc vasta julkistettiin, mutta VW suunnittelee jo auton massatuotantoa ja on jopa laajentamassa alkuperäistä suunnitelmaansa.
Kuvat Volkswagen Press

T-Roc esiteltiin viime viikolla Frankfurtin autonäyttelyssä. Volkswagen on ollut aika maltillinen SUV-rintamalla, sillä on ollut tuotannossa aiemmin vasta Touareg ja Tiguan.

T-Roc on siis VW:lle tärkeä ja tarpeellinen lisä mallistoon. Auto tulee haastamaan suuren suosion saaneen Nissan Qashqain Euroopan markkinoilla.

”Ensin suunnittelimme, että autoa valmistettaisiin vuodessa 70 000 kappaletta, mutta suuren kysynnän vuoksi olemme tekemässä sitä vuodessa 200 000 kappaletta. Portugalin tehtaallamme”, kertoo VW:n myynti- ja markkinointijohtaja Jürgen Stackmann Car Advicelle.

T-Roc on jo nyt herättänyt valtavasti mielenkiintoa funkkissuunnittelullaan, useilla moottorivaihtoehdoillaan ja nelivetomahdollisuudella.

Perusbensiinimoottoriksi tulee 1,0-litrainen kolmesylinterinen TSI, josta löytyy 115 hevosvoimaa. 1,5-litrainen nelisylinterimoottori tarjoaa jo 150 hevosvoimaa, 2-litrainen 190. Dieselmoottoreitakin tulee kolme: yksi on 1,6-litrainen, kaksi 2-litraista. Hevosvoimia löytyy yhtä paljon kuin bensiiniversioista.

T-Rocin saa nelivedolla 150-hevosvoimaisiin moottoreihin. Bensakoneissa on DSG-automaattivaihteisto, dieseleissä on tarjolla myös manuaali.

Julkaistu: 22.9.2017