Tuulilasi

Historiallinen tulos – tämä auto sai nolla tähteä NCAP-testissä

Historiallinen tulos – tämä auto sai nolla tähteä NCAP-testissä
Fiat Punto on saanut historiallisesti nolla tähteä NCAP-turvatesteissä. Koskaan aikaisemmin samaa ei ole tapahtunut.
Kuvat
Julkaistu: 14.12.2017
Kyse oli eniten turvalaitteiden puuttumisesta. Vuonna 2005 esitelty Punto tarkastettiin huolella osana NCAP:n uudellenarviointia. Tarkoituksena oli löytää autot, jotka ovat yhä myynnissä, mutta eivät enää vastaa nykyisiä turvallisuusstandardeja.
Euro NCAP:in mukaan Punton nollatulos johtui huonosta tuloksesta törmäystestissä yhdistettynä uuden teknologian turva-avustimien kuten autonomisen hätäjarrutusjärjestelmän puuttumiseen.
Punto sai aikuisen matkustajan turvallisuudesta 51 %, lapsimatkustajan turvallisuudesta 43 % ja jalankulkijoiden turvallisuudesta 52 % arviot. Vertailun vuoksi viiden tähden Volkswagen Polo sai vastaavista arvioiksi 96 %, 85 % ja 76 %.
”Kun huomioidaan auton 11 000 punnan lähtöhinta, niin hinta-turvallisuus-suhteessa Fiat Punto ei ole hyvä ostos. Mutta toki Puntokin on parantanut. Vuonna 2005 siitä puuttuivat esimerkiksi turvatyynyt”, sanoo isossa roolissa NCAP-testeissä olevan Thatcham Researchin Matthew Avery Auto Expressille.
Kun häneltä kysyttiin, mitä Fiatin pitäisi tehdä, vastaus oli selkeä.
”Heidän tulisi palata suunnittelupöydän ääreen. Fiat tietää kyllä, miten tehdään viiden tähden autoja kuten 500L. He pystyvät kyllä parempaan.”
Kun Punto oli ensi kertaa NCAP-testissä vuonna 2005, se sai viisi tähteä aikuismatkustajan turvallisuudesta ja kolme tähteä lapsimatkustajan turvallisuudesta.
”Tämä osoittaa, että Euro NCAP on kehittynyt valtavasti 12 vuodessa, mutta Fiat ei ole Punton kanssa pystynyt samaan”, Avery sanoi.
Fiatin puhemies kommentoi asiaa ympäripyöreästi.
”Turvallisuus on FCA Groupille kaikki kaikessa. Kun Punto lanseerattiin 2005, se sai viisi tähteä. Turvallisuuden tärkeys meille näkyy siinä, että iso osa uusista malleistamme sai viisi tähteä nytkin, kuten Alfa Romeo Giulia, Alfa Romeo Stelvio ja Jeep Compass."
(Lähde: Auto Express)
Kommentoi »