Mondo

Herkuttele Berliinissä

Herkuttele Berliinissä
Kasvisannoksia jaettavaksi, kekseliäitä drinkkejä ja todellista lähiruokaa. Ruuan rakastajat löytävät Berliinistä aina uusia kiinnostavia makuja kokeiltavaksi. Tässä ravintolavinkkejä seuraavalle matkalle.
Julkaistu: 22.3.2018

Kasvisherkkuja ja olutta

Kaupunkilehti Tip Berlin nimesi rahtikonteista rakennetun Brlo Brwhouse -pienpanimoravintolan Berliinin kolmanneksi parhaaksi illallispaikaksi. Ruokaa myydään eri kokoisina kattauksina (S, M ja L), ja keskikoon setistä (49 e) kaksi ihmistä syö itsensä ähkyyn. Lista pohjaa plant based -ajatteluun: kaikki on kasvisruokaa ja lihaa saa halutessaan ”lisukkeeksi”. Suosikeiksi nousevat muun muassa tuhkalla päällystetty burratajuusto ja fermentoidulla mustalla valkosipulilla maustettu perunapyree. Oluissa satsataan erikoisuuden tavoittelun sijaan juotavuuteen.

Schöneberger Strasse 16, brlo-brwhouse.de

Baaripurtavaa ja cocktaileja

Yksi loppuvuonna avautuneen Wagner Cocktail Bistron perustajista on Rasmus Manneck, jonka aiempiin paikkoihin kuuluu kehuttu Industry Standard. Hän sanoo haluavansa tehdä simppeliä lohturuokaa ilman kikkailua. Tapastyyliset pikku-annokset eivät silti ole perusmättöä. Esimerkiksi ranskalaiset on savustettu ja tarjotaan miso-hunajamajoneesin kera. Juoma-listalta löytyy sekä klassikoita että moderneja drinkkejä, ja kaikki viinit ovat alkuviinejä. Suomalainen musiikkituottaja Jonas Wervijnen soittaa täällä kerran kuussa levyjä. Silloin baarista saa myös kossu-vissyn.

Paul-Lincke-Ufer 22, Wagner Cocktail Bistro

Todellista lähiruokaa

Harvassa ravintolassa raaka-aine tulee yhtä läheltä kuin Good Bankissa: Mittessä sijaitsevan salaattipaikan salaatti kasvaa lasikaapeissa pitkän myynti­tiskin takana. Sato korjataan kaksi kertaa päivässä, ja joka päivä sata kasvia on syöntikypsiä. Loput raaka-aineista tulevat ravintolan ulkopuolelta, mutta nekin lähialueilta. Sisätilaviljelyyn erikoistuneen paikan tunnelma on scifihenkinen ripauksella jenkkityylistä pikaruokalaa. Salaattien lisäksi listalla on täytettyjä leipiä, keittoja, lasagnea ja raakakakkua.

Rosa-Luxemburg-Strasse 5, good-bank.de

Pitsat kuin Napolissa

Parin korttelin päässä turisteja virtaa pitseria Il Ritrovoon, mutta Trattoria Libaussa istuu lähinnä paikallisia. Rento trattoria on Friedrichshainin helmiä. Listalla on lähinnä perinteisiä italialaisia annoksia, kuten antipastoja, pastaa ja pitsaa (alle 10 e). Ja millaisia ne ovat! Pitsa on yhtä hyvää kuin kotiseudullaan Napolissa – pohjasta ohut ja rapea, pinnalta mehevä ja maukas.

Libauer Strasse 10, Facebookissa: Trattoria Libau

Kommentoi »