Herkkusuun Budapest: kolme hyvää ravintolaa
Matkailu
Herkkusuun Budapest: kolme hyvää ravintolaa
Sesongin herkkuja, vegaanista katuruokaa ja perinteistä unkarilaista. Näissä paikoissa kannattaa ruokailla Budapestin-reissulla.
Julkaistu 25.11.2018
Mondo

Gettó Gulyás: maukasta kotiruokaa

Gettó Gulyás vie makumatkalle unkarilaiseen ruokakulttuuriin. Yksinkertaisista aineksista valmistuvat padat, keitot ja suolaiset pannukakut. Listalta löytyy muun muassa Vörösboros marhapörkölt ’magunk gyúrta’ tarhonyával, eli punaviinissä haudutettua nautaa unkarilaisella ohrapastalla. Céklapörkölt tormás tejföllel on puolestaan punajuuripata hapankermalla ja piparjuurella. Annokset ovat tyyliltään maukasta kotiruokaa.

Hintatasoltaan Gettó Gulyás on maltillinen, esimerkiksi perinteinen lammaspata maksaa 11,50 euroa. Tunnelman ja alueen perusteella ravintolan voisi kuvitella olevan kalliimpikin. Rennon modernisti sisustettu paikka on suosittu erityisesti ilta-aikaan, jolloin pöytävaraus on tarpeen.

Gettó Gulyás, Wesselenyi utca 18. facebook.com/gettogulyas

Grey Goosella on vodkan nimi, mutta se on silti ruokaravintola.

Grey Goose: vodkaa ja kausiruokaa

Kiireisen kadun varrella sijaitseva Grey Goose on viihtyisä hengähdyspaikka. Sesongin mukaan vaihtuva ruokalista tarjoaa mannermaisia ruokia isoina annoksina. Alkupalaksi klassinen caesarsalaatti tai gazpacho, pääruokana kanaa, lohta tai ankkaa eri lisukkeilla.

Paikan vetonaula ovat juomat: nimi Grey Goose tulee kuuluisasta vodkasta. Juomalistalta löytyy seitsemää erilaista Grey Goose ­vodkaa. Sitruksisten makujen rinnalta voi valita muutamalla eurolla tujauksen päärynää, kirsikkaa tai melonia. Palvelu on nopeaa ja henkilökunta ystävällistä.

Grey Goose, Nádor utca 36. goose.hu

Täytetyt jalapenot ovat yksi Vegan Gardenin herkuista.

Vegan Garden: katuruokaa kasviksista

Kasvisruokailijan kannattaa tutustua keskellä juutalaiskorttelia sijaitsevaan Vegan Gardeniin. Se koostuu sisäpihalle sijoitetuista kojuista ja food truck -autoista. Unkarin ensimmäisestä vegaanisesta ruokakorttelista löytyy annoksia täytetystä patongista pitsaan, meksikolaisesta ruuasta burgereihin ja laajaan jäätelövalikoimaan. Annos maksaa alle seitsemän euroa, sormiruokaa saa parilla eurolla. Pihan takaosan baari huolehtii juomapuolesta.

Vegan Garden on avoinna joka päivä kello 11–23. Iltaisin piha täyttyy ruokailijoista, puheensorinasta ja taustamusiikista. Lounaalla voi helpommin löytää istumapaikan.

Vegan Garden, Dob utca 40. vegangarden.hu

Kommentoi »