
Apu Juniori
Superherkulliset lehtikaalisipsit syntyvät yllättävän helposti – Näin onnistut
Oletko koskaan tehnyt itse herkullisen rapeita lehtikaalisipsejä? Se on yllättävän helppoa!
Lehtikaalisipsit
4 annosta / 25 minuuttia
- 1 ps (200 g) lehtikaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- Laita uuni kuumemaan 175 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille.
- Huuhtele lehtikaalit kylmällä vedellä. Taputtele lehtikaalit kuivaksi talouspaperilla.
- Revi lehtikaalit paksusta lehtiruodista irti. Heitä ruoti pois tai rouskuttele sellaisenaan.
- Leikkaa lehtikaalit pienemmiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle. Sekoita palasten joukkoon rypsiöljy ja ripaus suolaa. Siirtele lehtikaaleja pellillä niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin.
- Nosta uunipelti kuuman uunin keskitasolle. Paista lehtikaalisipsejä noin 12 minuuttia, kunnes sipsit ovat kauniin ruskeita. Tarkkaile paistumista, etteivät sipsit kärähdä.
- Anna jäähtyä ja napostele sipsit sellaisenaan tai dippaile lempidippiisi.
Voit maustaa lehtikaalisipsit halutessasi yrttimausteseoksella, sipulijauheella, paprikajauheella tai jauhetulla chilillä. Sekoita ripaus maustetta suolan joukkoon ennen uunissa paistamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat