Hehkeänä arkeen! Testasimme kasvonaamiot
Terveys ja hyvinvointi
Hehkeänä arkeen! Testasimme kasvonaamiot
Kasvonaamio antaa iholle virkistystä, heleyttä ja kirkkautta juhlakauden jälkeen.
1Kommenttia
Julkaistu 29.12.2017

Dermalogica Charcoal Rescue Masque

Lupaus: Naamio pelastaa väsyneen, elottoman ihon. Hiili imee ihon epäpuhtaudet samalla, kun rikki kiihdyttää solujen uusiutumista. Tuloksena on aiempaa kirkkaampi iho.

Vaikutusaika: 3–5 minuuttia

Tuoksu ja koostumus: Tuoksussa oli lääkemäisyyttä. Savimainen koostumus jakoi kokeilijoiden mielipiteet. Naamio oli kuitenkin helppo levittää, sillä tuotteesta näki heti, minne sitä oli laitettu.

Näin toimi: Naamion kuivuessa tuntui kuin kasvojen iho olisi kutistunut. Naamion ollessa kasvoilla iholla tuntui kireyttä ja jopa pientä kihelmöintiä. Jos vaikutusajan ylitti, herkkäihoisen iho punoitti hieman. Naamion poistaminen oli sotkuista, joten sitä kannatti käyttää suihkussa.

Tulos: Ihosta tuli kirkas, heleä ja pehmeä. Tehokkaan tuntuinen tuote.

Hinta: 75 ml 72 €.

Korres Mask Goji Berry Instant Firming & Lifting 

Lupaus: Naamio kiinteyttää, kosteuttaa ja saa ihon joustavaksi.

Vaikutusaika: 10–15 minuuttia

Tuoksu ja koostumus: Testaajat pitivät tuoksua äitelänä ja purukumimaisena. Koostumus tuntui kevyeltä ja voidemaiselta.

Näin toimi: Aluksi naamio tuntui kasvoilla hieman viileältä. Kuivuessa se alkoi kiristää ihoa. Pienen pakkauskokonsa ansiosta tuotetta oli helppo kuljettaa vaikka matkalla mukana.

Tulos: Iho tuntui pehmeältä, mutta tuotelupaus nuorekkaamman ihon löytymisestä oli kokeilijoiden mielestä liian optimistinen.

Hinta: 18 ml 12,50 €.

Shiseido Ibuki Beauty Sleeping Mask

Lupaus: Yönaamio auttaa ihoa toipumaan päivän rasituksista. Pienet juonteet pehmenevät, iho on tasainen ja sileä. Vähentää myös silmänympärysalueen tummuutta.

Vaikutusaika: Yön yli

Tuoksu ja koostumus: Miellyttävä, hieman itämainen tuoksu. Geelimäisessä massassa oli pieniä palleroita, jotka sulivat naamiota levitettäessä.

Näin toimi: Geelimäisen koostumuksen ansiosta tuotetta oli helppo levittää.

Tulos: Iho tuntui kosteutetulta ylellisen pehmeältä ja näytti kuulaalta. Kuivaihoisen mielestä naamio ei kosteuttanut riittävästi. Silmänympärysihon tummuudessa ei havaittu muutosta. Tämä kuului silti suosikkeihin.

Hinta: 80 ml 54,90 €.

Clarins Extra-Firming Mask

Lupaus: Anti-age- naamio silottaa stressijuonteita, kiinteyttää ja heleyttää ihoa tehokkaasti. Poistaa väsymyksen merkkejä ja kirkastaa ihon sävyä.

Vaikutusaika: 10 minuuttia

Tuoksu ja koostumus: Tuoksussa oli ripaus marjaisuutta. Kermaisen pehmeä koostumus muistutti voidetta.

Näin toimi: Monimutkaiset levitysohjeet poikkesivat muiden tuotteiden ohjeista. Naamio tuntui virkistävän viileältä, herättävältä.

Tulos: Iho tuntui pehmeältä, mutta juonteiden silotusta ei ollut havaittavissa. Naamion jälkeen iho ei kaivannut kosteusvoidetta. Puolet kokeilijoista piti tätä suosikkinaan.

Hinta: 75 ml 73 €.

Sisley Radiant Glow Express Mask

Lupaus: Puhdistava naamio heleyttää ihon hetkessä poistamalla ihoa samentavia epäpuhtauksia.

Vaikutusaika: 3–5 minuuttia

Tuoksu ja koostumus: Suhteellisen voimakas, joskaan ei epämiellyttävä tuoksu. Punasavea sisältävä koostumus tuntui täyteläiseltä, sen ansiosta naamio oli helppo levittää.

Näin toimi: Naamio tuntui kasvoilla hieman viilentävältä, jopa virkistävältä. Yksi kokeilijoista tunsi iholla pientä nipistelyä. Lyhyen vaikutusajan vuoksi naamiota saattoi käyttää myös aamuisin.

Tulos: Iho tuntui pehmeältä ja näytti kirkkaalta. Naamio kuului suosikkeihin, vaikka osa kokeilijoista piti sitä liian hintavana.

Hinta: 60 ml 104,90 €.

Guinot Dynamisant Anti-Fatigue Face Mask

Lupaus: Välittömästi kirkastava naamio vähentää turvotusta ja väsymyksen merkkejä, kosteuttaa sekä tekee ihosta heleän. Naamiota voi käyttää varovasti myös silmien ympärillä.

Vaikutusaika: 10–15 minuuttia

Tuoksu ja koostumus: Tuoksu oli raikas ja koostumus tuntui miellyttävältä.

Näin toimi: Naamio tuntui iholla virkistävältä ja viileähköltä. Tunne jäi iholle, vaikka naamio oli poistettu.

Tulos: Iho tuntui aiempaa napakammalta, ja kokeilijat kiittivät naamion kosteuttavaa vaikutusta. Muutosta ihon heleydessä ja turvotuksen määrässä ei kuitenkaan havaittu.

Hinta:  50 ml 49 €.

Teksti: Kaisa Virtanen

Kuva: Toni Härkönen

Juttu on julkaistu Eevan numerossa 11/2017.

Lue lisää:

1 kommentti