Testissä luonnonmukaiset kasvovoiteet
Terveys ja hyvinvointi
Testissä luonnonmukaiset kasvovoiteet
Luonnonkosmetiikan valikoima on kasvanut viime vuosina huimasti. Valitsimme testiin kuusi eri valmistajan kosteusvoidetta. Tässä tulokset.
Julkaistu 25.10.2017

Atopik Sensitive Rauhoittava Kauravoide 

Lupaus: Suomalaista kaurauutetta ja -öljyä sisältävä kaurantuoksuinen voide, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa.

Näin toimi: Viljamainen tuoksu, joka ei ollut kuitenkaan epämiellyttävä. Koostumus oli ohut ja miellyttävä. Voiteen riittoisuus sai kiitosta kaikilta kokeilijoilta. Voide imeytyi hyvin ja jätti ihon kivan pehmeäksi. Kuivaihoisin kaipasi lisäkosteutusta. Toimi hyvin meikin alla. Puolet kokeilijoista piti tätä testin parhaana. Atooppiseen ihoon taipuvainen kiitteli voiteen rauhoittavaa vaikutusta.

50 ml 32 €

Supermood Egoboost The Perfect Day Cream 

Lupaus: Mentholia sisältävä, piristävä päivävoide. Raikastaa, piristää ja herättää. Näin toimi: Ohut, maitomainen koostumus. Tuoksu miellytti kokeilijoita. Kaksi painallusta riitti, joten voide oli riittoisa. Joillakin oli ongelmia pumpun kanssa, koska ohut voide tuli sieltä vauhdikkaasti. Voiteen imeytyminen ja levittyminen saivat runsaasti kiitosta. Teki ihon napakaksi ja silkinpehmeäksi. Kuiva- ihoisen mielestä kosteuttava vaikutus ei ollut riittävä. Voide toimi meikin alla kiitettävästi.

30 ml 39 €

Esse Deep Moisturiser

Lupaus: Kosteuttaa ja auttaa säilyttämään sekaihon tasapainoisena hoitaen samalla sekä öljyisiä että kuivia ihon alueita. Prebiootit ruokkivat iholle hyödyllisiä mikrobeja ja probiootit auttavat muuttamaan ihon mikrobikannan hyväksi.

Näin toimi: Ensin lääkkeenomainen tuoksu, koostumus ja väri hämmensivät testaajia, mutta parin käyttökerran jälkeen niihin totuttiin. Voide levittyi hyvin. Monen mielestä levityksen jälkeen iho näytti ensin rasvaiselta, mutta muutaman sekunnin jälkeen mattaiselta. Käytön jälkeen iho tuntui ihanalta. Kuivaihoinen kiitteli pitkäaikaista, kosteuttavaa vaikutusta. Helposti reagoiva iho sai rauhoitusta. Toimi myös meikin alla ja yövoiteena. Puolet kokeilijoista piti tätä testin parhaana.

50 ml 57,50 

Sante Matting 23-Hour Cream 

Lupaus: Vähentää ihon talintuotantoa tehden ihosta mattapintaisen. Taikapähkinä ja leväuute kosteuttavat, supistavat ihohuokosia ja tekevät ihonväristä tasaisen.

Näin toimi: Raikas, sitruunainen tuoksu miellytti. Ohuen koostumuksen ansiosta voide imeytyi nopeasti. Pari piti koostumusta liian ohuena. Napakoitti ihoa, vaikka iho jäi kiillottomaksi. Kuiva iho sai kohtuullisen hyvän kosteutuksen, vaikka voide ei riittänytkään yövoiteeksi. Puolet nimesi tämän suosikkeihinsa.

50 ml 16,50 €

Oriflame Eco Beauty Face Cream Smoothing & Radiance 

Lupaus: Tehokkaasti kosteuttava kasvoivoide ravitsee ihoa puolukan ja tyrnin siemenöljyn avulla. Antioksidanttiset luonnonöljyt, E-vitamiini ja välttämättömät rasvahapot hoitavat ihoa. Ihosta tulee pehmeämpi, sileämpi ja kirkkaampi.

Näin toimi: Voiteen raikas tuoksu jakoi mielipiteitä: puolet kokeilijoista piti sitä liian voimakkaana kasvoille. Tuoksuille herkkä joutui rajoittamaan käyttöä. Hyvin pieni määrä riitti, usein voidetta tuli pumpusta liikaa. Voide imeytyi hyvin. Sekaihoiselle erinomainen voide, koska ei jättänyt ihoa kiiltäväksi. Kosteutti hyvin ja toimi myös meikin alla.

50 ml 39 €

Mia Höytö Ihana Moisturising Cream 

Lupaus: Kosteuttava ja silottava, kuulaan mattapinnan antava kasvovoide. Antioksidanttinen voide suojaa ihoa ja soveltuu erinomaisesti meikinalustuotteeksi.

Näin toimi: Neutraali tuoksu, joka ei häirinnyt. Kermamainen, paksuhko koostumus. Voide jätti kivan, jopa viilentävän tunteen. Imeytyminen ei ollut kovin hyvää, vaan monella se jäi kalvoksi aiheuttaen ongelmia meikin levitykseen. Kuivaihoinen olisi toivonut tehokkaampaa kosteutusta.

50 ml 47 €

Kuvat: Janne Saukkonen

Teksti: Kaisa Virtanen

Juttu on julkaistu Eevan numerossa 9/2017.

Kommentoi »