Hauska ilta Lontoossa? Parhaat jalkapallopubit ja brittihuumorin paikat
Matkailu
Hauska ilta Lontoossa? Parhaat jalkapallopubit ja brittihuumorin paikat
Rakastatko terävää brittiläistä huumoria? Tai haluaisitko viettää illan kunnon jalkapallopubissa? Nappaa tästä oikeat osoitteet Lontoossa.
Julkaistu 1.10.2018
Mondo

”Lontoon asuntomarkkinat”, Ahir Shah sanoo ja pudistelee päätään. ”Jouduin jokin aika sitten muuttamaan takaisin vanhempieni luokse. He asuvat Wembleyssä. Tiedättehän, se on se paikka, missä tehdään intialaisia.”

Brittiyleisö ulvoo naurusta.

”Minun oli pakko muuttaa takaisin kotiin, koska koomikon työni takasi minulle vain toisen kahdesta perusasiasta, mitä ihminen tarvitsee: minulla oli varaa joko ruokaan tai kattoon pään päällä. Voitte kutsua minua porvarilliseksi, mutta olen tottunut kaipaamaan molempia.”

Nauru jatkuu, mutta stand up -koomikko Shah virittelee jo seuraavaa vitsiä. Shah on brittiläisen huumorin uusinta sukupolvea, joka alkoi tehdä yhteiskunnallisesti kantaaottavaa komediaa jo 15-vuotiaana. Hän on kirjoittanut myös tv-satiiria ja menestynyt sooloesityksillään esimerkiksi Edinburghin Fringe-festivaaleilla. Shah esiintyy usein Lontoon klubeilla, kuten Soho Theatressa.

Soho Theatre on Ahir Shahille tuttu keikkapaikka. Komedian ja kabareiden lisäksi teatterissa on tapahtumia, joissa kirjoittajat esittelevät työtään, sekä mukava baari.

Soho Theatre on Lontoon huumoriklubeista nokkelin. Teatteri toimii esityspaikkana myös musiikille, pienimuotoiselle draamalle ja monelle muulle lajille. Se tunnetaan kuitenkin etenkin älykkäistä huumoriesityksistä, joita kirjoittavat ja esittävät Shahin kaltaiset nousevat kyvyt. Soho Theatressa voi hyvin bongata vaikka näyttelijän, jonka monologiesitys napataan pian brittien tv-kanaville komediasarjan pohjaksi.

Terävää brittihuumoria esittävistä klubeista suosituin on kauan toiminut The Comedy Store, joka valikoi esiintyjikseen kokeneita koomikoita. Suuria komediatähtiä Lontoossa näkee parhaiten heidän isoilla kiertueillaan, esimerkiksi Eventim Apollo -salissa ja 02-areenalla.

Ja brittiperinteiden mukaisesti Lontoon homoklubeilla riittää purevanhauskoja drag-artistien iltoja. Royal Vauxhall Tavernissa vuosia pyörinyt Jonathan Hellyerin The Dame Edna Experience on drag-klassikko, mutta se on ollut kauan tauolla. Sen paluuta odotellessa voi käydä Myra DuBois’n keikalla.

Jalkapalloilta The Water Poet -pubissa: Carl, Fred, Scott ja Joe tapaavat silloin tällöin oluen ja jalkapallon merkeissä. Kaikki kannattavat eri joukkueita, mutta se ei menoa hidasta.

Miten olisi ilta jalkapallon parissa Lontoossta, mutta ei stadionin koleassa ilmassa vaan lämpimässä pubissa?

Turisteille tarjotaan Lontoossa jalkapallopubeina monia suuria juottoloita, joissa on valtavia tv-screenejä, joukkueiden logoilla koristeltua rekvisiittaa sekä melkoinen meteli. Niissä voi pitää totta kai hauskaa, mutta britit itse eivät välttämättä suosi niitä.

Aidomman illan matsia seuraten voi viettää sellaisessa laatupubissa kuin The Water Poet. Shoreditchissä sijaitsevassa Water Poetissa on erilaisia istuskelupaikkoja, laaja olutvalikoima sekä hyvää ruokaa. Siksi paikalliset tulevatkin sinne myös peli-iltoina. Kesäisin voi myös siirtyä istuskelemaan ja viilentelemään ulos beer gardenin puolelle.

Toinen vaihtoehto on aivan Lontoon ytimestä The Strandilta löytyvä The Coal Hole -pubi. Vaikka yli satavuotias Coal Hole on Savoy-hotellin alakerrassa ja turistialueella, asiakkaina on paljon lontoolaisia. Iltaisin pubi on aina täpötäynnä, mutta etsiydy väenpaljouden läpi tiskille, tilaa mukavilta baarinpitäjiltä olut ja nauti humusta. Älä edes uneksi vapaasta pöydästä – kuka sitä ehtii kaivatakaan?

Jos haluat katsoa ottelua rauhassa mutta lajiin vihkiytyneiden keskellä, mene Brixtoniin The Marquis of Lorneen. Se ei tarjoa kovin hienoja oluita tai ruokaa, mutta tämä on niitä vanhoja pubeja, joissa asiantuntijat istuvat.

Kommentoi »