Psykiatri Hannu Lauerma ja kolmen tunnin äänimatka mielen pimeälle puolelle – lukijana Carl-Kristian Rundman
Kiehtova mieli
Psykiatri Hannu Lauerma ja kolmen tunnin äänimatka mielen pimeälle puolelle – lukijana Carl-Kristian Rundman
Lauerma käsittelee teksteissään ihmismielen häiriöitä ja sitä, miten pettäviä ajattelumme, käsityksemme ja muistomme voivat olla. Samojen aiheiden äärellä on myös uusi ääniteos.
Julkaistu 3.2.2022
Apu

Avun sivuilta tuttu psykiatri Hannu Lauerma on A-lehtien uudenlaisen pitkän äänikirjan pääosassa.

Kolmituntisessa Kiehtova mieli -kokonaisuudessa kuullaan Lauerman kolumneja. Lisäksi siinä on mukana tuoretta haastattelumateriaalia Lauermasta.

– Se on korvaelokuva. Näyttelijä Carl-Kristian Rundman lukee Lauerman kolumneja. Lisäksi kohtaamme Lauerman turkulaisessa bistrossa. Kokonaisuudessa on myös omia spiikkejäni, musiikkia ja ääniä. Olen pyrkinyt tekemään uudenlaisen ääniteoksen luonnehtii Kiehtovan mielen käsikirjoittaja, ohjaaja ja äänisuunnittelija Sami Kuusela.

Kuten Avun lukijat tietävät, Lauerma käsittelee teksteissään ihmismielen häiriöitä ja sitä, miten pettäviä ajattelumme, käsityksemme ja muistomme voivat olla.

Samojen aiheiden äärellä on myös uusi ääniteos.

– Siinä upotaan ihmisen mieleen. Käsittelemme psykopaatteja ja toisaalta ihmisen omaelämäkerrallisen muistin lähes täydellistä epäluotettavuutta, Kuusela selittää.

Pahuus on kiehtonut kautta aikojen

Hannu Lauerma toimii Psykiatrisen vankisairaalan ylilääkärinä. Hän siis ymmärtää, mitä eristys tekee ihmiselle.

– Voidaanko sitä kautta ymmärtää, mitä koronaeristys on tehnyt meille maana ja maailmana. Tuleeko siitä esimerkiksi traumoja?

Vaikka äänikirja on kolmetuntinen, sen voi hyvin kuunnella lyhyemmissäkin pätkissä.

– Hannu Lauerma on kolumnistina Avun lukijoiden pitkäaikainen suosikki. Pahuus ja mielen synkät syöverit ovat aina kiehtoneet ihmisiä, ja Lauerma on niiden teemojen vakuuttava asiantuntija, jolla on sanomisen lahja. Siksi uskon, että tämä äänikirja löytää laajan kuulijakunnan, samoo Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro.

Kuuntele

Kommentoi »