Tuulilasi

Hakkeri paljasti – Teslalta luvassa vieläkin hurjempi P100D?


Tesla saattaa tuoda markkinoille nykyistäkin P90D-mallia tehokkaamman P100D:n. Tieto mahdollisesta uudesta Tesla Model S -malliversiosta paljastui puolivahingossa ohjelmiston uumenista.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Yhdysvaltalainen ohjelmoija kaivoi esiin Teslan ohjelmistoversiosta tiedon uudesta P100D-mallista ja julkaisi sen Twitter-tilillään. Ohjelmistosta löytyi tieto, joka viittaa P100D-tunnukseen sekä myös mallitunnuksen logo, kertoo Autoexpress.

Teslan keulakuva Elon Musk reagoi paljastavaan twiittiin vastaamalla, että ”hyvä hakkerointi on lahja”. Muskin mystinen vastausviesti voidaan tulkita niin, ettei hän kielläkään uuden malliversion lanseerausta.

Nykyinen huippumalli, P90D kiihtyy parhaimmillaan 2,8 sekunnissa 0–100 km/h, ja toimintamatkaa Teslalla on yli 500 kilometriä. Mallitunnuksen numero 90 viittaa akuston kapasiteettiin, joka on 90 kWh. Nyt huhutun uuden mallin akun kapasiteetti olisi siis 100 KWh.

Tesla on myös äskettäin yksinkertaistanut Model S:n mallivalikoimaa. Merkki on pudottanut pois 85-sarjan mallit, koska se loi liikaa monimutkaisuutta mallistoon. Jäljellä ovat toistaiseksi 70- ja 90-sarjan mallit taka- ja nelivetoisina.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.3.2016