Tuulilasi

Fordin pääjohtajalta rajua kuittia Teslan Elon Muskille

Fordin pääjohtajalta rajua kuittia Teslan Elon Muskille
Fordin pääjohtaja Jim Farley on heittänyt melkoista kuittia Teslaa kohtaan Twitterissä. Ford on myös sähköistämässä mallejansa, nyt sillä on täyssähköinen Mustang Mach-E ja lisää on tulossa.
Julkaistu: 15.4.2021
Ford on myös kehittämässä omaa moottoriteillä toimivaa autonomisen ajamisen järjestelmäänsä.
”BlueCruise! Me testaamme tätä todellisessa maailmassa, ettei asiakkaidemme tarvitse tehdä sitä”, Farley twiittasi.
Isku oli kohdistettu suoraan Teslan pääjohtajalle Elon Muskille. Lokakuussa 2020 Tesla julkaisi viimeistelemättömän beta-version autonomisen ajamisen järjestelmästään, jota se markkinoi nimellä Full Self-Driving eli FSD.
Asiakkaat pääsivät kokeilemaan liikenteessä softaa ennen kuin kaikkia sen bugeja oli korjattu. Nimestään huolimatta FSD:llä varustetut autot eivät pysty suoriutumaan kaikista liikenteen vaatimista tehtävistä. Se on saanut kritiikkiä Yhdysvalloissa ja Saksassa jopa kiellettiin Teslaa käyttämästä mainonnassaan termejä Autopilot ja Full Self-Driving.
Reutersin mukaan viime kuussa viranomaiset avasivat 27 tutkintaa Teslan autoista koskien kolareita, jotka olivat joko suoraan tai välillisesti aiheutuneet avustinjärjestelmistä.
Ford aikoo julkistaa oman semiautonomisen BlueCruise-systeeminsä vielä tämän vuoden aikana. Yhtiön mukaan järjestelmää on testattu silloin yli 800 000 ajokilometrillä.
3 kommenttia