Tuulilasi

Ford tekee sähköautonsa Volkswagenin alustalle – kova myyntitavoite Euroopassa

Ford tekee sähköautonsa Volkswagenin alustalle – kova myyntitavoite Euroopassa
Ford alkaa tehdä sähköautoja Volkswagen Groupin MEB-sähköautoalustalle. Yhteistyön tuloksena Volkswagen puolestaan sijoittaa 2,3 miljardia euroa Fordin Argo AI autonomisen ajamisen yksikköön.

Fordin ja Volkswagenin pääjohtajat Jim Hackett ja Herbert Diess kertoivat yhteisen allianssin syntymisestä perjantaina New Yorkissa.

Ford kertoi tiedotteessa, että se uskoo myyvänsä vuodesta 2023 alkaen Euroopassa MEB-pohjaista 100 000 sähköautoa vuosittain.

”Meiltä menee nelisen vuotta aikaa suunnitella ja rakentaa sähköauto MEB-alustalle ja uudistaa Euroopan tehtaamme tarvittavilta osin”, sanoi Ford Automotiven varatoimitusjohtaja Joe Hinrichs.

VW Group on investoinut MEB sähköautoalustaansa miljardeja euroja ja sille tullaan tekemään yhtiön brändeille Volkswagenille, Audille, Skodalle ja Seatille noin 15 miljoonaa sähköautoa 2020-luvulla, suunnitelmissa on niin sedaneita, crossovereita kuin tila-autojakin. Ensimmäinen tuotantoauto tulee olemaan Volkswagen ID3, joka esitellään syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Yhteistyön myötä Fordista tuli ensimmäinen iso autonvalmistaja, joka hankkii lisenssin Volkswagenin MEB-alustaan.

VW:n yli kahden miljardin euron sijoitus Fordin autonomiseen yksikköön Argo AI:hin tarkoittaa sitä, että sen päämaja siirtyy Müncheniin Audin johtamaan VW Groupin autonomisen ajamisen yksikön AID:n yhteyteen.

Julkaistu: 15.7.2019
Kommentoi »