Tuulilasi

Ford panostaa sporttiin – luvassa uusi Focus RS

3

Ford tuo markkinoille täysin uuden Focus RS:n, joka on tehokkain versio kyseisestä mallista.
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Uusi RS on ensimmäinen RS-malli, joka tulee saataville kaikilla suurimmilla markkinoilla eri puolilla maailmaa.

Mallin julkistuksen yhteydessä kerrottiin, että Focus RS on vain yksi yli 12 uudesta suorituskykyisestä ajoneuvosta, jotka on tarkoitus tuoda markkinoille vuoteen 2020 mennessä.

Tämä on osa yrityksen suunnitelmaa saada nopeammin markkinoille suorituskykyisiä ajoneuvoja, niiden osia ja varusteita maailmanlaajuisesti. Sitä varten on perustettu oma yksikkö, Ford Performance.

”Ford jatkaa sitoutumistaan innovointiin panostamalla suorituskykyisiin ajoneuvoihin”, sanoo Ford-johtaja Raj Nair tiedotteessa.

"Ford Performance yksikkö yhdistää kilpa-autoilun, suorituskykyiset ajoneuvot ja osat, joita voimme jatkossa tuoda asiakkaidemme saataville nopeammin eri puolilla maailmaa, ajettiinpa ajoneuvoilla sitten radalla tai maantiellä.”

Uusi yksikkö

Ford Performance -yksikössä yhdistyvät Team RS Euroopasta, Special Vehicle Team Pohjois-Amerikasta ja Ford Racing -kilpatoiminta.

Yksikkö toimii innovaatiolaboratoriona ja testikeskuksena uusien suorituskykyisten ajoneuvojen, osien ja varusteiden luomisessa.

Tähän sisältyy uusien innovaatioiden ja teknologioiden tuominen aerodynamiikkaan, auton painoon, elektroniikkaan, voimansiirtoon, tehoon kuin polttoainetaloudellisuuteen, joita voidaan hyödyntää laajemminkin Fordin tuotevalikoimassa.

Maailman kilpa-areenoilla tapahtuvan kehitystyön lisäksi uusia autoja ja teknologioita kehitetään Fordin suunnittelukeskuksissa eri puolilla maailmaa ja uudessa tekniikan keskuksessa Charlottessa, Pohjois-Carolinassa.

Huipputason keskus auttaa yksikköä tuottamaan innovaatioita kilpailutoimintaan sekä työkaluja käytettäväksi niin suorituskykyisissä kuin tavallisissa ajoneuvoissa.

Ford Performance -yksikön johtoon on nimitetty Dave Pericak.

Suorituskyky myy

Edellinen Focus RS tuli markkinoille 2009. Sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1968, jolloin ensimmäinen RS-auto tuli markkinoille.

Focus RS:n kaltaiset autot miellyttävät autoharrastajia, mutta auttavat myös yhtiötä toteuttamaan One Ford -strategiaa, joka tähtää kannattavaan kasvuun, tuotteiden erinomaisuuteen ja innovaatioihin kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla.

Suorituskykyisten ajoneuvojen kysyntä kasvaa kaikkialla maailmassa. Euroopassa niiden myynti on kasvanut Fordin mukaan 14 prosenttia vuodesta 2009, Yhdysvalloissa peräti 70 prosenttia.

Fordin suorituskykyisten autojen, kuten Fiesta ST:n ja Focus ST:n, voimanlähteenä on EcoBoost-moottori. Ensimmäinen EcoBoost esiteltiin vuonna 2009. Sittemmin moottoreita on valmistettu yli 2 miljoonaa kappaletta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 12.12.2014